KOROSZTÁLYOS VÁLOGATOTT : U18 = 1995 ,Meghívottak:Kovács Tamás,Medgyes Zoltán (fotó),Németh Márió,

Dátum:2012.08.20-25,

Helyszín:Ostrava (Csehország)

Program:Jezsek  nemzetközi torna,

Találkozó:2012.08.20.hétfõ,08.30 MLSZ Székház

 

 

 

A tavaszi Eb-selejtezõ elitkörben remekül szereplõ, de egy óvás miatt az Eb-szereplésrõl lecsúszó csapat kedden kezdi meg szereplését a csehországi Jezek-kupán. Tuboly Frigyes együttese kedden Ukrajna ellen meccsel, csütörtökön a szlovákokkal játszik, szombaton pedig a helyosztóval fejezi be szereplését a tornán. A csapat nem lehet teljes, a térdszalagszakadás miatt hosszú idõre kidõlt Bobál Dávid mellett Berecz Zsombor, Varga Szabolcs, Popgeorgiev Pantelis, valamint a tavalyi súlyos sérülése után még nem száz százalékos Forgács Dávid sem tarthatott az együttessel.

Tuboly Frigyes, valamint az U19-es csapatot irányító Mészöly Géza a tornán látottak alapján határoznak arról, hogy kik azok a labdarúgók, akik egy korosztállyal elõrébb léphetnek, és tagjai lehetnek az Eb-selejtezõk elõtt álló együttesnek.

– A torna mérkõzései alapján dõl el, hogy kik azok a játékosok, akik már ebben a szezonban felkerülhetnek az U19-es válogatottba, természetesen szeretnénk, ha minél többen tagjai lehetnének az Eb-selejtezõ elõtt álló csapatnak. Emellett a nemzetközi rutinszerzés, és természetesen a minél jobb szereplés a célunk a rendkívül erõs mezõnyben – mondta Tuboly Frigyes az mlsz.hu-nak.

Az U18-as válogatott kerete:

Kapusok:

Hrabina Alex (Nyírsuli)
Rácz Gergõ (FTC)

Védõk:  

Csábi Mihály (Honvéd-MFA)
Pongrácz Viktor (Gyõri ETO)
Kovács Tamás (Illés Akadémia)
Dékány Péter (Honvéd-MFA)
Asztalos Dávid (MTK)
Tamás Krisztián (AC Milan)

Középpályások:

Németh Márió (Illés Akadémia)
Mervó Bence (Gyõr)
Ács Ádám (MTK)
Kalmár Zsolt (Gyõri ETO)
Nagy Dominik (Pécsi MFC)
Medgyes Zoltán (Illés Akadémia)

Támadók:

Tóth László (PFLA)
Bobál Gergely (Honvéd-MFA)
Osváth Attila (Veszprém)
Vida Krisztofer (Twente)

Döntetlennel kezdett az U18-as válogatott

2012. augusztus 21. 19:13

A csehországi Jezek-torna elsõ játéknapján az ukrán korosztályos csapat volt az ellenfél.

U18-as válogatottunk megkezdte szereplését a csehországi Jezek-tornán, az Ukrajna elleni összecsapáson Tuboly Frigyes szövetségi edzõ a Hrabina Alex – Csábi Mihály, Asztalos Dávid, Kovács Tamás, Tamás Krisztián (Erdõs Gábor, 64.) – Németh Márió, Kalmár Zsolt, Nagy Dominik (Pongrácz Viktor, 70.) – Medgyes Zoltán, Bobál Gergely (Ács Ádám, 76.), Vida Krisztofer (Osváth Attila, 52.) összeállításban szerepeltette együttesét.

A magyar válogatott az elsõ félidõben végig irányította a játékot, a vezetést már a 6. percben megszerezte, ekkor Kalmár Zsolt két csel után 18 méterrõl nagyszerû lövéssel talált a jobb sarokba. Az ukránok egy perccel a szünet elõtt egy kontratámadás végén egyenlítettek, de a fordulás után Asztalos Dávid találatával visszavettük az elõnyt. A folytatásban is a magyar válogatott birtokolta többet a labdát, de az utolsó pillanatokban, a hosszabbítás végén egy pontrúgást gólra váltott az ellenfél, így alakult ki a 2-2-es végeredmény.

– Rendkívül jó iramú, színvonalas mérkõzést játszottunk. Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, mert játékban végig felülmúltuk ellenfelünket, de azt el kell ismerni, hogy az ukránok kontrái is veszélyesek voltak. A pontvesztés azért is fájó, mert egészen a hajráig nyerésre álltunk, a négyperces hosszabbítás végén, egy pontrúgás után kaptuk a második gólt – mondta Tuboly Frigyes a mérkõzés után.

Döntõt játszik a Jezek-kupán az U18-as válogatott

2012. augusztus 23. 20:03

U18-as válogatottunk legyõzte a szlovákokat a csehországi Vaclav Jezek-tornán.

Az ukránok elleni 2-2-es döntetlent követõen a magyar válogatottnak nyernie kellett a döntõbe jutáshoz a szlovákok ellen, mai ellenfelünk ugyanis szerdán 1-0-ra le tudta gyõzni Ukrajnát. Tuboly Frigyes szövetségi edzõ a Hrabina Alex – Csábi Mihály (Ács Ádám, 73.), Asztalos Dávid, Lorentz Márton, Nagy Dominik – Pongrácz Viktor, Németh Márió (Erdõs Gábor, 49.), Kalmár Zsolt – Medgyes Zoltán (Mervó Bence, 54.), Bobál Gergely, Osváth Attila (Vida Krisztofer, 79.) összeállításban szerepeltette csapatát. 

Jól kezdtük a mérkõzést, már a 7. percben sikerült elõnyt szereznünk, ekkor az elsõ meccsen is eredményes Kalmár Zsolt kapott pontos átadást Bobál Gergelytõl, majd egy remek csel után 13 méterrõl a jobb alsó sarokba lõtt. A szlovákok kezdeményezõbbé váltak a gól után, de a magyar védelem végig jól zárt, sõt, csapatunk a labdaszerzések után vezetett akciókból akár növelhette volna elõnyét. A kemény, jó iramú mérkõzésen azonban több gól nem született, a magyar válogatott sikerével bejutott a szombati döntõbe, ahol a házigazda cseh válogatott lesz az ellenfele.

– Nagyon kemény, hajtós meccset játszottunk egy kellemetlen, agresszív stílusban futballozó, helyenként a durvaság határát súroló szlovák csapat ellen. Voltak periódusok, amikor nagyon jól játszottunk, de a mélységi indításokkal próbálkozó házigazdáknak is megvoltak a lehetõségeik a gólszerzésre. Mindent összevetve megérdemelten nyertük meg a találkozót – értékelt a lefújás után Tuboly Frigyes.

Második helyen zártunk a Jezek-tornán

A magyar U18-as válogatott szoros meccsen maradt alul a házigazda csehekkel szemben.

U18-as válogatottunk rendszeres résztvevõje a Jezek-tornának, de az elmúlt tíz évben nem tudott döntõt játszani a viadalon. Ez a rossz sorozat most megszakadt, Tuboly Frigyes együttese a házigazda csehekkel mérkõzött meg a szombati fináléban.

A mieink a Hrabina Alex – Csábi Mihály (Erdõs Gábor, 41.), Asztalos Dávid, Lorentz Márton, Tamás Krisztián – Németh Márió, Nagy Dominik, Kalmár Zsolt – Osváth Attila (Medgyes Zoltán, 48.), Bobál Gergely (Ács Ádám, 73.), Pongrácz Viktor (Vida Krisztofer, 41.) összeállításban léptek pályára a mérkõzésen. Az elsõ félidõ nem sikerült jól a mieink számára, több védelmi hibát is elkövettünk, a hazaiak pedig kihasználták a lehetõségeiket, és 2-0-ra elhúztak, majd Lorentz Márton fejesgólja után még a szünet elõtt megszerezték a harmadik találatukat is.

A fordulás után átvette az irányítást a magyar válogatott, több nagy helyzetet is kialakított, de Vida Krisztofer góljával csak szorosabbá tudta tenni a meccset, az egyenlítés nem jött össze. Válogatottunk így a második helyet szerezte meg a tornán, míg Kalmár Zsoltot a torna legjobb játékosának választották.

– Nagyon jó színvonalú, küzdelmes, nyílt meccset játszottunk a csehekkel. Az elsõ félidõben elkövetett védelmi hibáinkból hátrányba kerültünk, a második félidõre azonban feljavult a játékunk, ziccereink voltak, sajnálom, hogy az egyenlítõ gólt végül nem sikerült megszereznünk. Gratulálok a második helyhez a játékosoknak, és külön köszönet jár Pisont Istvánnak és stábjának, hogy ilyen felkészülült válogatottat vehettünk át tõle – mondta az mlsz.hu-nak a torna végén Tuboly Frigyes.