KOROSZTÁLYOS VÁLOGATOTT : U 15 = 1998 Meghívottak:Mészáros Dominik (fotó ) és Szõke Dániel Biztonsági tartalék:Tóth Máté

Dátum : 2013.06.10 -13

Helyszín : Telki

Program : Nemzetközi mérkõzések Olaszország ellen

Találkozó : 2013.06.10 (hétfõ ) 10.00 MLSZ Székház

 

 

 

 
Az U15-ös csapat az olaszok elleni meccset megelõzõen még nem szenvedett vereséget idén, az osztrákokat egyszer, a törököket kétszer gyõzte le, így önbizalommal telve várta a keddi, dorogi összecsapást – írja az mlsz.hu. Együttesünk a Demjén Patrik – Bodrogi János, Patik Márton, Szalai Attila, Gergényi Bence – Tajti Mátyás, Czeglédi Levente (Cseszlai Bence, 68.), Szõke Dániel – Bíró Ákos (Szász Balázs, 51.), Bíró Bence, Vogyicska Bálint (Kovács Dávid, 47.) összeállításban lépett pályára.

A magyar válogatott mezõnyben egyenrangú ellenfele volt az olaszoknak, de többet hibázott a vendégeknél, ami végül döntõnek bizonyult. Az olaszok az elsõ félidõben egy eladott labdából kerültek ziccerbe, és szerezték meg a vezetõ gólt, majd Bíró Ákos egyenlítõ találata után egy szabadrúgás utáni fejessel vették vissza az elõnyt. A fordulás után Bíró Bence ismét egyenlített, de a hajrában az olaszok egy labdaszerzés után vezetett gyors akcióból beállították a 2-3-as végeredményt.

– Nagyon komoly ellenféllel játszottunk egy szoros, végig nyílt meccset – értékelt a lefújás utánSzepessy László, szövetségi edzõ. – Az olaszok fizikálisan elõttünk járnak, de mezõnyjátékban felvettük velük a versenyt, a meccs egyes periódusaiban dominálni tudtunk, kombinatív, minõségi összjátékot valósítva meg. A vereség ellenére elõrelépésként értékelhetõ a mérkõzés, sajnos azonban olyan hibákat követtünk el, amiket hazai bajnokikon talán nem minden esetben büntet góllal az ellenfél, a rendkívül ügyes olaszok azonban könyörtelenül kihasználtak. Ez a hét az építkezés jegyében telik, ennek keretében új játékosokat is kipróbálunk a csapatban, ezzel együtt csütörtökön, Telkiben szeretnénk visszavágni a vereségért.

A két csapat csütörtökön 11 órakor mérkõzik meg egymással Telkiben.

 

Mérkõzések idõpontjai:

2013.06.11.Dorog 17.00

2013.06.13. Telki 11.00