Korosztályos válogatott hírek

U 16(1994)2010.04.13-14,Telki,

Összetartás és mérkõzés

Meghívott játékosaink:Halmai Ramon és Zsirai Martin.

U 18(1992)2010.04.20-21, Mátészalka és Szatmárnémeti,

Program:Felkészülési mérkõzés Románia ellen

Meghívott játékosaink:Farkas Márk,Gyurján Bence,Kovács István,Nagy Bálint-sérült,helyette- Tar Krisztián,Szakály Attila,Szvoboda Szabolcs,Dombó Dávid,

 

U16-os válogatott

Edzõmeccsel zárult az összetartás

2010. 04. 14.

Az U16-os válogatott bõ keretének tagjai kedden és szerdán kiválasztó edzõtáborozáson vettek részt az MLSZ telki edzõcentrumában. A kétnapos összetartást szerda délután elõkészületi mérkõzés zárta, a fiatalok a Budapest Honvéd U18-as csapatával mérkõztek meg, s 2-2-es döntetlent értek el. A korosztályos válogatott góljait Novothny Soma és Prosszer Dániel szerezte.

 

 

 

Együttesünk Gelei Vince (Csorvási Tamás a szünetben) – Bodka Endre, Zsirai Martin, Kelemen Márk, Pintér Dominik – Halmai Ramon (Noah König a szünetben), Farkas Aurél (Kanalas Alex a szünetben) – Sipõcz János (Kiss Jácint a szünetben), Illés Dávid (Meizinger Bence a szünetben), Prosszer Dániel (Kozma Richárd a szünetben) – Novothny Soma (Szécsy Márk a szünetben) összeállításban szerepelt.

 

Pisont István szövetségi edzõ a keret minden egészséges tagjának játéklehetõséget adott, s hogy a harmadik kapusnak is legyen alkalma védeni egy félidõt, Baranya Dániel a szünet után a kispesti gárda hálóját õrizte. A korosztályos gárda a meccs elsõ perceiben kapkodóan játszott, s ezt a Honvéd ki is használta, a piros-feketék a második percben vezetést szereztek. A 25. percben azonban Novothny Soma egyenlített, majd a félidõ utolsó elõtti percében Prosszer Dániel meg is fordította az állást. A szünet után újra a Honvéd kezdett jobban, a 44. percben (a meccs negyvenperces félidõkbõl állt) egyenlítettek a vendégek. Válogatottunknak ezután több ígéretes helyzete is adódott, de gól már nem született.

 

– Az összetartás legfontosabb célja az volt, hogy megismerjük egymást a játékosokkal, megkezdjük a korosztály felkészítését, kialakítsuk a keretet – mondta honlapunknak a meccs után Pisont István. – Jó mérkõzést játszottunk a Honvéd U18-as csapata ellen, a fiatalok egyenrangú ellenfelei voltak a két évvel idõsebbeknek, jó tapasztalatokat szereztem róluk, tehát kijelenthetem, hogy az edzõtábor elérte célját.

 

A korosztályos gárda májusban két felkészülés meccset játszik Ausztria korosztályos együttesével, a csapatok 11-én Bükön, 13-án pedig Oberpullendorfban mérkõznek meg.