Kiváló mérkőzést nyert meg az U19

Kiváló mérkőzést nyert meg az U19

Tóth Milán mesterhármast rúgott az NB III-as élcsapat ellen.

Illés Akadémia U19 – Mosonmagyaróvári TE 1904 3–2 (2–0)
Illés Aka. U19.: Simon B. (Gróz, 60.) – Auer, Woth, Tarján, Dezamits – Schuszter (Vajda, 70.), Volter (Markó, 70.), Illés (Heiter, 85.) – Kállai (Rosner, 70.), Tóth M. (Antal, 60.), Bunevácz (Palkó, 70.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Tóth M. (3, egyet 11-esből)

Az öt korábbi IIlés Akadémia-játékost (Bokor Bence, Balogh Ferenc, Tóth Martin, Czingráber Máté, Szalka Dominik) a soraiban tudó NB III-as bajnoki címre törő Mosonmagyaróvár érkezett Szombathelyre felkészülési mérkőzésre. A végig komoly iramú, helyenként magas színvonalú mérkőzésen a támadóharmadban rendkívül éles Illés Akadémia szűk egy óra alatt háromgólos előnyre tett szert. Az MTE azonban nem adta fel, és a hajrában egygólosra szűkítették a különbséget – a második találatukat Bokor Bence fejelte Gróz Bálint hálójába.

Végre egy nagyon jó csapat ellen játszhattunk – igaz, mi is erősen állhattunk ki. Nagy iram, jó mérkőzés, komoly terhelés és dinamika, oda-visszajáték jellemezte a játékot. A támadásra helyeztük a hangsúlyt, de a pontrúgások elhárítását és a védekezést is tudtuk gyakorolni. A mai produkcióra egyénileg és csapatszinten is tudunk alapozni. A védők felvették a versenyt a felnőtt támadókkal, elől pedig nagyon jó formát mutattunk. Ezen az úton kell tovább menni, több hasonló meccsre lesz szükség. Nagyon elégedett voltam, tetszett a mai felfogás – készülünk a következő feladatainkra. Vasárnap kezdődik az NB II, jövő héten az U19-es válogatottba készülnek hárman, így jöhetnek azok, akik eddig valamivel kevesebb lehetőséget kaptak. Remélem, hogy minél többen megmutatják valódi tudásukat és hasonló úton járnak majd, mint azok, akik a korosztályos válogatottba vagy a Haladásba kerültek fel

– mondta a találkozót követően Horváth Rudolf vezetőedző.