Kiütéssel győzött a Szombathelyi Haladás

Kiütéssel győzött a Szombathelyi Haladás

Szlovén csapattal meccseltek Szvoboda Dánielék.

A hét elején Bad Kleinkirchheimbe utazott a Szombathelyi Haladás: a vasiak a karintiai hegyekben edzőtáboroztak. Lezárásként pedig felkészülési mérkőzésen léptek pályára Alekszandar Jovics tanítványai. Az ellenfél a szlovén másodosztályú NK Triglav Kranj együttese volt. A zöld-fehérek Verpecz – Frák, Jagodics, Bolla, Bosnjak – Rácz, Szakály, Csernik – Horváth R., Kelemen, Szvoboda tizeneggyel léptek pályára, azaz az Illés Akadémia jelenlegi U19-es korosztályából Frák Marcell és Szvoboda Dániel, míg a korábbi növendékek közül Jagodics Márk, Rácz Barnabás, Szakály Attila és Horváth Rajmund játszott kezdőként. A találkozó időtartamáról 2X60 percben egyeztek meg a felek, a helyszín pedig Villach volt.

A mieink hamar fölényt alakítottak ki és negyedóra alatt háromgólos előnyre tettek szert. Szvoboda Dániel remek átadásából Rácz Barnabás nyitotta meg a gólcsapot, aztán Horváth Rajmund, majd az új igazolás, Kelemen Marko talált be. Félóra után hármat is cserélt a szakmai stáb, Mursits Roland, Nyíri Vince és Mohos Barnabás is érkeztek. Kissé visszább vettek a tempóból a csapatok, de betalálni ebben a periódusban is sikerült, Szakály Attila–Kelemen Marko–Horváth Rajmund-összjáték után utóbbi szerezte a negyedik gólunkat. Volt lehetősége a szlovéneknek is, de Mursits Roland nagy bravúrral hárított.

A második órában Pálfi Donát, Kostyák Rajmund – Alban Taipi, Simut Mario, Jancsó András, Csató Martin, Csonka Bonifác, Mayer Gergő, Horváth Arnold, Tóth Máté, Tarján Patrik, Katona István és Doktorics Áron is játszott. Pálfi Donát is védett nagyot, majd az újra szerződtetett Jancsó András hozta a múlt hétről átmentett formáját és ezúttal is betalált, 5–0. Mohos Barnabás–Tarján Patrik-kombináció után Alban Taipi is feliratkozott a góllövők közé, míg a hetediket Mohos Barni szerezte. Egy megnemértéses szituációt követően megszületett a kranjiak becsületgólja, ám ezek után már csak a mi támadásainkról szólt a találkozó. Az utolsó időszakban Katona István duplázott, és betalált Mayer Gergő is, így a Haladás 10–1-re győzött. A vasiak holnap hazautaznak és jövő héten már hazai környezetben készülnek.

Szombathelyi Haladás – NK Triglav Kranj 10–1 (4–0)
A zöld-fehérek gólszerzői:
Horváth R. (2), Katona (2), Rácz, Kelemen, Jancsó, Taipi, Mohos, Mayer