Kiskokó bízik abban, hogy a példájuk ragadós lesz

Kiskokó bízik abban, hogy a példájuk ragadós lesz

Hosszú sérüléséből felépülve már teljes intenzitással tudott tréningezni a MOL Fehérvár FC tíznapos horvátországi edzőtáborában Kovács István. Akadémiánk egykori növendéke hazaérkezésük után a Porecben történtekkel kezdte a beszélgetést.

Nagyon örültem annak, hogy 100 százalékos erőbedobással tudtam gyakorolni a csapattal, ráadásul még a felkészülési mérkőzéseken is pályára léphettem. Régebben nagyon szerettem ezeket a téli táborozásokat, mert a hazainál sokkal jobb időjárási körülmények között lehetett mindig dolgozni. Most viszont, hogy már van két gyermekünk, jóval nehezebb hosszabb időre kimozdulni itthonról.

Ha minden igaz, van egy nagyon jó barátod, akiknél hamarosan hozzátok hasonlóan két gyerkőc lesz.

Igen, ez így van. Mursits Roliék most várják a második apróság érkezését. Nagyon szurkolók nekik. Sokat beszélgetünk telefonon, megpróbálok tanácsokat is adni, bár szerintem ilyenkor igazából senkire sem kell hallgatni. Most Roliék egyenlítenek, de lehet, hogy mi ismét vezetést szerzünk majd.

A ti barátságotok nagyon hosszú időre tekinthet vissza.

Rolival a Lurkós időszakunkban kötöttünk barátságot, és ez a mai napig is tart. Igazából nincs sok barátom, de szinte valamennyit a labdarúgásnak köszönhetem. A Lurkóban nagyon jól éreztük magunkat. Sok időt töltöttünk együtt, akár egy teljes napot, pl. az idegenbeli meccsekre utazva. Kissrácként amúgy is könnyebben barátkozik az ember, de a Lurkóban tényleg remek volt a légkör.

A Lurkó UFC után pedig az Illés Akadémia következett, ahonnan most már három játékos került be a felnőtt válogatottba, ugyanis téged és Ugrai Rolit követően Schäfer András is magára húzhatta a nemzeti csapat szerelését. Azaz teljes a dobogó.

Örülök ennek a ténynek és büszke is vagyok rá. Én mindig is szombathelyi maradok, bár most már picit fehérvárinak is érzem magam. Bízom abban, hogy lesz még lehetőség arra, hogy a válogatottban egymás oldalán játszhassunk. Neki most nagyon jól megy a Dunaszerdahelyben és a nemzeti csapatban is. Sok sikert kívánok neki a folytatásra és remélem, hogy a jó példa ragadós lesz és még sok felnőtt válogatott játékos kerül ki az Illés Akadémiáról.

Neked viszont most először a Vidiben kell visszaszerezned a helyedet.

Ezért pedig mindent meg is fogok tenni. Szeretném a csapatunkat jó játékkal segíteni a céljai elérésében. Ősszel a Ferencváros igen jelentős előnyre tett szert. Az az igazság, hogy ők nagyszerű idényt tudhatnak maguk mögött, míg mi csak egy jó közepeset. Amíg matematikai esélyünk lesz, megpróbáljuk őket utolérni, de közben arra is figyelnünk kell, hogy a második helyünk ne legyen esetleg veszélyben. Fontos, hogy tavasszal ne csak eredményes, de jó focit játsszon majd a Vidi.

Véleményed szerint milyen focit játszott a Hali az ősszel?

Természetesen figyelemmel kísérem az ő szereplésüket is, de most már annyi a fiatal, hogy szinte alig van ismerős arc a számomra. Persze ez nagyon jó, mert látszik, hogy a klub hosszú távra építkezik. Ehhez pedig kitartást kívánok a Halinak és persze sikeres tavaszt is!