Kikapott utolsó hazai meccsén a Hali

Kikapott utolsó hazai meccsén a Hali

Horváth Rajmund a kezdőben kapott helyet, Simut Mario Lucas csereként állt be.

Utolsó hazai mérkőzését játszotta a 2021/2022-es Merkantil Bank Liga-kiírásban a Szombathelyi Haladás. Az ellenfél a második helyen álló, a feljutásra komoly eséllyel pályázó Kecskeméti TE-Hufbau együttese volt. Németh Szabolcs a Verpecz – Kállai K., Csató, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Csilus, Doktorics – Tóth Milán, Horváth R. összeállítású Halit küldte csatába. Azaz az U19-es korosztályt Horváth Rajmund képviselte, míg korábbi Illés Akadémia-nevelésként Kállai Kevin, Kiss Bence, Doktorics Áron és Tóth Milán kezdett. A padon, többek mellett kapusedzőnk, Rózsa Dániel; valamint Tóth-Gábor Kristóf, Tóth Máté és Simut Lucas Mario vártak bevetésre.

A KTE letámadott, nagy nyomást gyakorolt a Hali kapujára. Gyorsan és pontosan futballoztak, Verpecz Istvánnak többször is bravúrt kellett bemutatni az első negyedórában. Amikor egy kicsit enyhült a nyomás, éppen akkor szerezte meg a vezetést a vendégcsapat. A 26. percben egy jobb oldali akció végén középreadott labdát Lukács Dániel lőtte az ötösről a kapunkba, 0–1. Nem sokkal később megduplázta előnyét a lila-fehér gárda: Tóth Barna a 16-osról felfordulatból lőtt a bal sarokba, 0–2. Legközelebb a gólszerzéshez Csilus Tamás fejesénél járt a Haladás, ám védeni tudott a kecskeméti kapus. Talán nem túlzás azt mondani – pedig volt néhány alkalom, amikor elvitte a vendégcsapat a három pontot a Rohonci útról ezen a tavaszon – hogy az eddigi legjobb együttes járt a Haladás Sportkomplexumban.

Szünet után azonban a Hali abszolút támadólag lépett fel. Az 53. percben egy szép csel után Horváth Rajmund a 16-os sarkáról a hosszú felső sarkot célozta meg: ha centiket is, de tévedett. Nem sokkal később azonban szépítettek a vasiak: Holdampf Gergő remekül indította Tóth Milán, aki a jobb oldalról lépett be a büntetőterületen belülre, ahol aztán 8 méterről nagy erővel a léc alá bombázott, 1–2! A gól még inkább feldobta a mieinket, a szívünk vitt előre bennünket, ám elég volt egy hiba, és eldőlt a mérkőzés. A vendégek térfelén veszítettük el a labdát, jött belőle a villámgyors KTE-kontra, aminek végén Verpecz István szögletre tudta ütni a labdát. Talán túlságosan megnyugodtunk, ugyanis a sarokrúgás után Szalai könnyedén fejelhetett a kapunk bal sarkába, már a 68. percben kialakítva a 3–1-es vendégsikert, mint végeredményt. Ezek után is ment előre becsülettel a Haladás. Az utolsó negyedórára Simut Mario Lucas is érkezett, vele újfent lendületet kapott a jobb oldalunk, ám újabb gólt nem sikerült elérni.

Tóth Milán immáron 11 gólos, remek szezont tudhat maga mögött a támadó! A Haladás a bajnokságot a jövő hétvégén Szolnokon zárja: a hatodik helynél előrébb már nem végezhetnek a zöld-fehérek.