Kikapott az U21-es válogatott

Kikapott az U21-es válogatott

Hegyi Krisztián védett, Huszti András szintén kezdett, Tóth-Gábor Kristóf beállt.

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott Izrael legjobbjaival játszott idegenben. Ez már a 6. forduló volt a csapatok számára. Komoly tétje volt a három pont megszerzésének: amennyiben nem nyer a magyar együttes, akkor lemondhat a 2023-as Európa-bajnokságra való kijutásról. Gyirmóton a párharcot 2–1-re megnyerték a szentföldiek, akkor a gólunkat Tóth-Gábor Kristóf szerezte.

A kezdőcsapatban ezúttal két egykori Illés Akadémia-játékos, a kapus Hegyi Krisztián, és a védő Huszti András kapott szerepet. A Haladás belső védője, Mocsi Attila szintén kivonult a kezdőcsapat tagjaként.

Sajnos már az ötödik percben a kapunkban táncolt a labda: egy jobb oldali akció végén középre adott labdát Bar Arad juttatta Hegyi ketrecébe, 1–0. Úgy tűnt, a hazaiak alkalmazkodnak jobban a botrányos talajhoz, a mieink a támadások felépítését megoldották, de a 16-os környékén elfogyott a tudományunk. A szünetet követően nem sokkal megint az izraeliek találtak be. Ugyanúgy a jobb oldalról érkezett középre a labda, a védők lemaradtak, Bar Arad volt ismét eredményes, 2–0. A 71. percben Tóth-Gábor Kristóf állt be, a mieink 4-3-3-as formációra álltak át. Sokáig nem működött ez, ugyanis a 83. percben megfogyatkozott a magyar csapat (Balogh Botondot állította ki a játékvezető). A hajrában – talán mondani sem kell – megint egy jobb oldali akció végén került helyzetbe Zaszano, aki a harmadik izraeli gólt is megszerezte, kialakítva a 3–0-s végeredményt.

Izrael megérdemelten győzött, ezzel a magyar U21-es válogatott lemondhat a 2023-as Európa-bajnokságról – matematikai esély maradt csak a továbbjutásra.