Kikapott a Haladás idegenben

Kikapott a Haladás idegenben

Debreceni Zalán kezdőként, Kállai Kevin és Tóth Milán csereként játszott.

Utolsó előtti idegenbeli találkozóját játszotta ma a Szombathelyi Haladás a 2020/2021-es bajnokságban. A vasiak Szentlőrincre látogattak. Mátyus János ezúttal Debreceni Zalánt jelölte a kezdőbe, míg a padon Szekeres Enzó, Horváth Rajmund, Kállai Kevin és Tóth Milán vártak bevetésre. Korábbi akadémistáink közül a Haladásban kezdett Medgyes Zoltán, Doktorics Áron, Németh Márió és Kiss Bence, míg a Szentlőrinc csapatában Keresztes Bence. A Haliban a tartalékok között volt Jancsó András is.

Lendületesen telt az első félidő első fele, a mieink sorra rúgták a szögleteket, de igazán nagyot csak egyszer kellett védenie a hazaiak kapusának. Egy alkalommal már ő is verve volt, de a gólvonalon egy társa kisegítette. Debreceni a középpálya bal oldalán játszott: védekezésben nem volt sok dolga, de azt jól megoldotta.

A szünetben Kállai Kevin állt be – a középpálya jobb felére érkezett –, majd nem sokkal ezután a Szentlőrinc megszerezte a vezetést. Mátyus János váltott, Tóth Milán is beállt, az utolsó fél órában három támadóval állt fel a Haladás. Sajnos igazán helyzetig el sem jutottak a zöld-fehérek, a rövidre szabott hosszabbításban volt az első komoly lövésünk. A hazaiak Keresztes Bence által irányított védelme remekül rombolt, egykori akadémistánk a mezőny legjobbjának bizonyult. A ma győzedelmeskedő Szentlőrinc gyakorlatilag ezzel a három ponttal bennmaradt az NB II-ben.

Három nap alatt második meccsét veszítette el a szombathelyi csapat, mindkét alkalommal nálunk alacsonyabban jegyzett egyesület győzött le bennünket 1–0-ra.