Kihagyta lehetőségeit a Haladás

Kihagyta lehetőségeit a Haladás

Ezt gyorsan felejtsük el!

Mosonmagyaróváron zárta a hetet a Szombathelyi Haladás: a békéscsabai 2–2, és a Budafoki MTE elleni hazai 1–1 után a szomszéd megyébe utaztak a vasiak. Michal Hipp a Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Csernik, Rácz, Tóth M., Derekas – Monár R. tizenegyet küldte csatába. Így a kezdőben – a ma születésnapos elemző edzőnk – Bosnjak Predrag, illetve egykori növendékeink közül Simut Mario Lucas, Rácz Barnabás és Tóth Máté kezdett. A kispadon – többek között – Mursits Roland, Doktorics Áron, Horváth Rajmund, Bolla Gergő, Nyíri Vince és Tarján Patrik vártak a lehetőségre. Korábbi Illés Akadémia-játékosként Szalka Dominik szerepelt az óváriaknál, míg kerettag volt Czingráber Máté.

A Haladás kezdett jóval aktívabban: Csilus Tamás lövése nem sokkal ment mellé, Molnár Rajmund próbálkozásánál pedig nagyot védett Heinrich Márk – ahogy tette ezt Derekas Zoltán 15 méteres löketénél is.

A fordulás után is a Hali dominált: Tóth Máté 17 méteres lövését a jobb felső elől piszkálta ki az óvári kapus. Aztán amikor leült a játék, és mindkét csapat cserélt, akkor teljesen váratlanul a hazaiak megszerezték a vezetést: Sajbán 20 méterről lőtt a jobb felső sarokba, 1–0. Az utolsó szűk negyedórára Nyíri Vince és Doktorics Áron is érkeztek nálunk, a hajrában pedig beállt a hazaiaknál Czingráber Máté is. Képtelen volt megújulni a zöld-fehérek támadójátéka, így a hazaiak egy jól eltalált lövéssel otthon tartották a három pontot.