Kiegyenlített teljesítményt nyújtott az Illés Akadémia U17

Kiegyenlített teljesítményt nyújtott az Illés Akadémia U17

Visszatekintőnk második részében az U17-es csapatunk őszét vizsgáltuk meg.

Hasonlóan a legfelső korosztályhoz, az U17-eseknél is Kiemelt- és Alap-csoportokban szerepelt a 24 legjobb magyar együttes – az Illés Akadémia a Kiemeltek között. Itt pedig a kitűzött a cél a legjobb 8 közé kerülés volt, amit teljesített is az együttes. Kovács László komplex értékelése után megvizsgáltuk, mit láttatnak a számok az U17-esek teljesítménye mögött.

A tizenegy mérkőzésből négyszer győztünk, kétszer döntetlent játszottunk, ötször vereséget szenvedtünk. A mi találkozóinkon esett a legkevesebb gól, a gólkülönbségünk 11–11. Itthon és idegenben is 7-7 pontot szereztünk. Hazai környezetben ötször szerepeltünk. Legyőztük az ETO FC Győrt (2–1), és a DVTK-t (3–1), döntetlent játszottunk a Gyirmóttal (0–0), és kikaptunk a Ferencvárostól és a Puskás Akadémiától (mindkétszer 0–1). A hat idegenbeli meccs közül három pontot gyűjtöttünk Újpesten (3–1) és Pécsett (2–1), míg egyet hoztunk haza az MTK otthonából (1–1). A Vasasnál (0–1), a Honvédnál (0–2) és Debrecenben (0–1) kikaptunk. Az őszt a nyolcadik helyen zártuk.

Mindössze hét percet hiányzott Mozsár Dávid (983 perc), mellette Ötvös Gábriel (919) is minden találkozón kezdő volt. Egy meccset hagyott ki Kovács Bence (870) és Halász Martin (859). Szvoboda Dániel (853) is ott volt mindegyik mérkőzésen. Kilencszer szerepelt Bolla Bálint (770) és Nagy Benjámin (749). Udvardi Ádám (678) jön a sorban, majd az összes meccsen résztvevő Nagy Roland Huba (652). Három kapusunk közül Kovács Martin (630) kapta a legtöbb lehetőséget. 505 perc jutott Mohos Barnabásnak, 464 Zsédely Bence (minden meccsen játszott), 450 Szemes Bálintnak, 389 Frák Marcellnek. Ugyancsak 11 találkozón szerepelt Mayer Gergő (349). Háromszor védett Olasz Barnabás (270). Idén mindig csereként lépett pályára Pruska Dániel (112). Legfeljebb egy találkozónyi időt játszott ezen az őszön Pataki Roland (90), Katona István (90), Bonyhárd Attila (57), Stifter Patrik (35), Nagy Zsombor (25), Nagy Milán (12), Varga Dominik (7) és Horváth Arnold (7). Kerettag volt, de nem lépett pályára Szabó Lajos, Molnár-Végh Marcell és Németh Hunor.

Tizenhatszor villant játékosaink előtt a sárga lap. Négyszer Nagy Roland Hubának. Két sárga lap mellett egy tévedésből kapott piros lapja is van Mohos Barnabásnak, míg két figyelmeztetés után jutott a kiállítás sorsára Frák Marcell. Kétszer kapott sárgát Halász Martin, Kovács Bence és Nagy Benjámin, míg egy-egy alkalommal Szvoboda Dániel, Mozsár Dávid, Udvardi Ádám és Zsédely Bence.

A házi góllövőlista élén Ötvös Gábriel és Mohos Barnabás áll három-három találattal. Egy gólt szerzett Nagy Roland Huba, Frák Marcell, Katona István, Nagy Benjámin és Zsédely Bence.

A folytatás a tervek szerint a bajnoki küzdelmek során 2022. február 23-án lesz: a mieink 8. helye azt jelenti, hogy nem viszünk magunkkal bónuszpontot a tavaszra.