Kezdésnek nem volt rossz

Kezdésnek nem volt rossz

Az NB III Nyugati-csoportjának egyik favoritja ellen lépett pályára idegenben U19-es együttesünk és kifejezetten jól helytállva 5–0-ás vereséget szenvedett. Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai felvették a kesztyűt és egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a kifejezetten jó erőkből álló felnőtt gárdával szemben.

CREDOBUS Mosonmagyaróvár – Illés Akadémia U19 5–0 (2–0)
Illés Aka. U19 1. félidő: Pataki – Dezamits, Kozári, Tóth K., Horváth H. – Rosner, Nagy B., Szabó B. – Kállai Z., Tama G., Doncsecz.
2. félidő: Pataki (Kovács D.) – Dezamits, Váncsa, Dömötörfi, Bényei – Bolla B. (Vigh), Polányi, Horváth B. – Szvoboda (Bonyhárd), Udvardi (Katona), Doncsecz (Mayer). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Ugyan csak a hét elején kezdték meg akadémiánk csapatai a felkészülést a 2021/2022-es szezonra, az U19-es együttesünk máris pályára lépett, még pedig az NB III-as Mosonmagyaróvár otthonában. A hazaiak nem titkolt célja a feljutás a másodosztályba, ráadásul ők már ötödik hete hangolnak a közelgő bajnoki rajtra.

Mindezek ellenére kifejezetten jó első félidőt produkáltak akadémistáink még annak ellenére is, hogy különböző okokból kifolyólag több olyan játékos hiányzott tőlünk, aki a későbbiekben az U19-es csapatunk meghatározó tagja lehet. A nagy iramban lezajlott 45 perc során helyzetek mindkét gárda előtt adódtak, de csak az óváriak tudtak ezekből kettőt gólra váltani, így a szünetben ők vezettek 2–0-ra.

A második játékrészre alaposan átalakították Horváth Rudolfék a csapatunkat, melybe több 2005-ös és 2006-os születésű fiatal is bekerült. A lelkesedésből jelesre vizsgázó mieink meglepően gyorsan és jól alkalmazkodtak a felnőttek elleni játékhoz és így egyáltalán nem vallottak szégyent. A hazaiak három találatukat leginkább a fizikai fölényüknek köszönhették, amit különösen a pontrúgásokat követően tudtak jól kihasználni.

A Mosonmagyaróvár végül 5–0-ra nyerte meg a mindkét fél számára rendkívül hasznos összecsapást.

Egy határozottan jól felkészített csapat ellen léptünk pályára, mely sokkal előbbre tart a felkészülésben, mint mi. Nagyon elégedett vagyok a srácok teljesítményével. Úgy gondolom, hogy sok ilyen mérkőzésre van szükségünk. Örülök, hogy volt alkalmunk az Óvárral összecsapni. Ez egy hasznos tapasztalatszerzési lehetőség volt. A játékosainkat olyan impulzusok érték, amelyekből építkezni tudnak a jövőben

– értékelt a derbit követően Horváth Rudolf vezetőedző.