Kétgólos hátrányt dolgozott le a Haladás

Kétgólos hátrányt dolgozott le a Haladás

A főpróbán Horváth Arnold kezdett, míg a második félidőben beállt Mohos Barnabás és Szvoboda Dániel, valamint Baján Roland és Zsédely Bence is debütált.

Az Alekszandar Jovics irányította Szombathelyi Haladás a jövő hétvégén már bajnoki találkozón lép pályára a Csákvár ellen. Sokan hiányoztak azonban betegség miatt (Nyíri Vince, Jagodics Márk, Tarján Patrik, Szijjártó Ármin és Frák Marcell), mellettük a sérüléssel bajlódót Katona István és Ene Kornél sem volt bevethető.

Az ellenfél az osztrák másodosztályban 11. helyen álló bécsi Flyeralarm Admira volt. A zöld-fehérek Pálfi – Horváth A., Csonka, Bolla, Beronja – Horváth R., Rácz, Zvekanov, Erdei – Csernik, Kelemen összeállításban kezdtek. Itt is, ott is adódtak lehetőségek. Csernik Kornél lövéseit fogta az osztrákok kapusa, míg Horváth Rajmund nagy helyzetben – még a kapust is kicselezte – éppen rálépett a labdára.

Egy óra elteltével cserélt a Hali szakmai stábja, beállt Hursán, Heles, Mohos, Szakály, Jancsó, Szvoboda és Pintér is, valamint később az Illés Akadémia U19-esei közül Baján Roland, Zsédely Bence is szerepet kaptak.

A 65. percben egy fejesből a vendégek jutottak előnyhöz, sőt, szűk 10 perc múlva egy 18 méteres szabadrúgás is utat talált Pálfi Donát kapujába, 0–2. A szombathelyiek azonban nem adták fel. A 80. percben Beronja Zorán jobb oldali beadását Pintér Filip belsőzte a jobb sarokba, míg az utolsó pillanatokban egy osztrák támadás végén Zsédely Bence szerzett labdát. A felfejlődő támadás végén Baján Rolandot szabálytalanul állították meg a jobb szélen. Szakály Attila végezte el a szabadrúgást, amit a hosszú oldalon 8 méterről Jancsó András szépségdíjas fejessel juttatott a hosszú felső sarokba, kialakítva a 2–2-es végeredményt.

A sérültek és betegségek miatt szűk volt a Haladás kerete, így a 85. perctől Baján Roland jobbhátvédként, míg Zsédely Bence jobb belső védőként kapott lehetőséget: ők ma mutatkozhattak be a zöld-fehéreknél.