Két vállon a Don Pepito!

Két vállon a Don Pepito!

Roppant fontos győzelemmel zárta a 2021-es esztendőt az Illés Akadémia Edzők kispályás labdarúgócsapata. A mieink az A-csoport 10. fordulójában 3–0-ra verték a nagy rivális Don Pepito együttesét.

A pontvadászat őszi szezonjának egyik csúcsrangadóját játszotta Kóbor László legénysége a jelenlegi listavezető DP ellen. Ennek megfelelően mindkét gárda nagyon odafigyelt a védekezésre, így az első 20 percben nem is igazán forogtak veszélyben a kapuk. A mieink közül Bakos Roli és Halmai Ramon előtt ugyan adódott egy-egy helyzetecske, de ezekből nem született gól, akárcsak az ellenfél szögletvariációit követően sem. A 21. minutumban viszont Havasi Marci gyorsan elvégzett sarokrúgása után Tóth Máté talált a hálóba, megszerezve ezzel számunkra a vezetést. Nem sokkal később ismét Máté lehetett volna eredményes, ám lövése elakadt a Don Pepito kapusában. Ezt követően viszont az ellenfél jött: előbb egy hatalmas ziccert hagytak ki, majd Németh Gábor, azaz Gaca hatalmas védése kellett ahhoz, hogy a szünetben is 1–0-ra vezethessünk.

A második félidőt Bakos Roli kapáslövése vezette be, de sajna a löket célt tévesztett. Pár pillanat múlva viszont újfent Gaca fogott meg egy háríthatatlannak látszó bombát. A 38. percben aztán megdupláztuk az előnyünket: Havasi Marci vett le gyönyörűen egy hosszan előreívelt labdát, majd 2–0-ra alakította az állást. A 44. minutumban ismét Hava következett, aki a védők közül kilépve szerezte meg harmadik találatunkat. A folytatásban a DP átállt a „vészkapusos” játékra és ennek köszönhetően sikerült is nekik jó pár ziccert kialakítaniuk, ám Gaca eszén ezen a napon nem lehetett túljárni. A kisebb hátsérüléssel bajlódó cerberusunk briliáns védések sorát bemutatva óvta meg kapunkat a góltól, így hatalmas részt vállalt 3–0-s győzelmünkből.

A magabiztos siker azt jelenti, hogy győztes mérkőzésen térhetett vissza hosszú kihagyása után Szabella Olivér. A helyzet pikantériája, hogy Oli szeptember közepén éppen a Don Pepito ellen szenvedett súlyos vállsérülést. Emellett pedig a csapat így győzelemmel tudta köszönteni Kóbor László hetedik unokáját. A kislány a mérkőzés idején látta meg a napvilágot. Neki és édesanyjának is jó egészséget kívánunk!

Don Pepito – Illés Akadémia Edzők 0–3 (0–1)
Gólszerzők: Havasi M. 2, Tóth M.