Két U19-es korú játékosunk is szerepelt a Haladásban

Két U19-es korú játékosunk is szerepelt a Haladásban

Tíz emberrel játszottak a szombathelyiek több mint 80 percen át.

Zöld-fehér nyugat-dunántúli rangadónak adott otthont a Haladás Sportkomplexum! A Szombathelyi Haladás az ETO FC Győr gárdáját látta vendégül. Alekszandar Jovics a Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bolla – Zvekanov – Mohos, Erdei, Szakály, Rácz – Kelemen tizenegyet küldte pályára, azaz az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Bolla Gergő, Mohos Barnabás, Szakály Attila és Rácz Barnabás kezdett. A kispadon – mások mellett – Horváth Rajmund, Horváth Arnold, Jancsó András, Szvoboda Dániel és Szijjártó Ármin vártak a pályára lépés lehetőségére.

Hamar kiderült, hogy ugyanaz a forgatókönyv, mint Győrben. A meccs legelején kiállítás a Haladásnál, és 11-es az ETO-nak. A 11. percben egy erősen megkérdőjelezhető szituáció után kapott szögletet a Rába-parti együttes: a középreadott labdánál elsőre mellel, másodjára kézzel hárított Rácz Barnabás, akit kiállított a játékvezető. A büntetőt értékesítették a vendégek, 0–1. Végig a vendégek játszottak fölényben. Egy megugrásunk volt: Pálfi Donát kirúgásával Mohos Barnabás iramodott meg, de a túlerő győzött, így nem jutottunk el lövőhelyzetig.

A második félidőre kettőt is cserélt a vasi vezetőedző, Szakály Attila és Bolla Gergő helyett Beronja Zoran és Horváth Rajmund érkeztek. Nem sikerült azonban helyzetig eljutnunk. Szijjártó Ármin a 61. percben Mohos Barnabást váltotta. A 71. percben megduplázta előnyét az ETO. Az utolsó bő negyedórára Horváth Arnold is érkezett. A 90. percben harmadik gólját is megszerezte a vendégcsapat – a Hali ekkor sem adta fel, és sikerült is a becsületgólunkat meglőni! Pintér Filip játszotta meg Horváth Rajmundot, aki a 16-oson belül estében készítette le a labdát Zoran Beronjának, ő pedig 15 méterről a bal sarokba lőtt, 1–3, ez is lett a végeredmény.

A bajnokságban egy hét szünet következik: Soroksárra utazik legközelebb a Haladás, ahol eltiltás miatt Rácz Barnabást, Szakály Attilát és Erdei Carlót is nélkülözni lesznek kénytelenek a szombathelyiek.