Két éve nyert bajnokságot az Illés Akadémia U19-es csapata

Két éve nyert bajnokságot az Illés Akadémia U19-es csapata

A 2018. június 2-i győzelem aranyérmet és ifjúsági BL-indulást ért.

 

Az utolsó fordulót vártuk két évvel ezelőtt június első szombatján az U19-es I. osztályú bajnokságban. A tabella élén 57 ponttal (18 győzelemmel és 3 döntetlennel, 6 vereség mellett) az Illés Akadémia-Haladás csapata állt, míg a második helyen a Honvéd-Magyar Futball Akadémia 54 ponttal (18 győzelemmel és 9 vereséggel). A képlet egyszerű volt: a zöld-fehérek bajnoki címet ünnepelhetnek, ha nem kapnak ki – a Honvéd pedig győzelmi kényszerben volt.

10 órakor kezdődött a Honvéd-MFA – Puskás Akadémia mérkőzés. Megszerezte a vezetést a piros-fekete egyesület, de a szünet előtt egyenlített a felcsúti csapat. A 11 órakor kezdődő Illés Akadémia-Haladás – MTK Budapest találkozó kezdetén bajnoknak vélhette magát a szombathelyi csapat. A 6. percben a kékek jutottak előnyhöz (0–1), ám a Honvéd még mindig csak ikszre állt. Bő tíz perc után azonban minden eldőlt: Funsho egyenlített, Kovaloszki Máté góljával már a mieinknél volt az előny, a 18. percben pedig Funsho megrúgta második gólját. Negyedóra múlva Funsho már mesterhármasnál tartott, 4–1 ide, lényegében eldőlt a mérkőzés. A másik találkozó hajrájában a Honvéd kicsikarta a győzelmet (2–1-re győztek), a szombathelyiek pedig a második játékrészben két gólt rúgva, 6–1-re gáláztak, és elkezdődhetett a felhőtlen ünneplés.

A bajnokcsapatot Sátori Barnabás, majd Németh Szabolcs vezette sikerre, zöld-fehér mezben pedig a bajnokság során pályára léptek: Kiss Ágoston, Oswald Dániel, Schener Bálint (kapusok), Bolla Gergő, Bontó Marcell, Dombi Gergő, Dorner Patrik, Funsho Bamgboye, Füleki Márk, Huszti András, Keresztes Krisztián, Kiss Balázs, Kiss Bence, Kiss Tamás, Kovalovszki Máté, Labát Krisztofer, Latyák Bence, Nyári Patrik, Putz Gergő, Szabó Dániel, Szalai Csaba, Szántó Roland, Szár Kevin, Szilágyi Adrián, Tóth-Gábor Kristóf, Tóth Marcell, Varga Kevin és Vargovics Tamás (mezőnyjátékosok).