Kazincbarcikán hagyott két pontot a Szombathelyi Haladás

Kazincbarcikán hagyott két pontot a Szombathelyi Haladás

Zsinórban a harmadik meccsén kapott gólt a Haladás a hajrában.

Két vereség után szeretett volna javítani a Szombathelyi Haladás: a zöld-fehérek Kazincbarcikára látogatottak. Alekszandar Jovics a Pálfi – Beronja, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Zvekanov – Horváth R., Rácz, Szakály, Doktorics – Katona összeállítású csapatot küldte pályára, azaz az Illés Akadémia növendékei közül Jagodics Márk, Horváth Rajmund, Rácz Barnabás, Szakály Attila, Doktorics Áron és Katona István kezdett, ahogy egyéni képző edzőnk, Bosnjak Predrag is.

A kispadon – többek mellett Nyíri Vince, Jancsó András, Mohos Barnabás, Bolla Gergő, Tarján Patrik és Simut Mario Lucas – vártak bevetésre. A hazaiak kapuját egykori növendékünk, Tóth Balázs védte.

Az első félidőben mindkét fél próbálta megismerni a vizes-csúszós pálya jellegzetességeit: hol akad el a labda, hol gyorsul fel… A 37. percben Horváth Rajmund passza után Zoran Beronja kapott rúgást a 16-oson belül, büntető! A 11-est Rácz Barnabás középre rúgta a léc alá, 0–1. Egy perc múlva már egyenlített is a Kazincbarcika: az első lövés még a kapufa tövén csattant, és sajnos a kipattanóra is a kékmezesek érkeztek, 1–1.

A szünet után sem tudott folyamatos játék kialakulni, mégis egy pontrúgás után megszereztük a vezetést. A 63. percben Szakály Attila tekert középre, amit Csonka Bonifác az ötösről bólintott a kapu bal felébe, 1–2. A koncentráció azonban nem tartott ki: egy felesleges időhúzó megmozdulásunk után nem figyeltünk, ráadásul a játékvezető is komoly hibát vétett, a ziccerben kilépő hazai támadó pedig nem hibázott, a 91. percben kialakítva a 2–2-es végeredményt.