Katona István kerettag volt a Haladásban

Katona István kerettag volt a Haladásban

Az Illés Akadémia támadója a 19-es mezt kapta meg.

Második tavaszi hazai találkozóját játszotta a Haladás a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában, az ellenfél a BFC Siófok együttese volt. Michal Hipp a Verpecz – Nyíri, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus, Derekas – Rácz, Csernik, Horváth R. – Molnár R. tizeneggyel vágott neki a találkozónak. Ez azt jelentette, hogy Bosnjak Predrag egyéni képző edzőnk mellett Nyíri Vince, Rácz Barnabás és Horváth Rajmund képviselték az Illés Akadémiás múltat. A padon – többek között – Mursits Roland, Tóth Máté, Simut Mario Lucas, Doktorics Áron, Bolla Gergő, valamint – pályafutása során először – Katona István várt bevetésre. A Balaton-partiaknál kezdett Szakály Attila, míg Dragan Vukmir a cserék közé jelölte Volter Patrikot.

A 3. percben Molnár Rajmund esett el nagyon gyanús körülmények között a 16-oson belül, de néma maradt a síp. A Siófok a széleket lezárva védekezett, ám a 41. percben egy pontrúgás után sikerült megszerezni a vezetést: Rácz Barnabás a 16-os bal sarkáról végezhetett el szabadrúgást, a középre ívelt labdát Derekas Zoltán csúsztatta a bal sarokba. A szünetre így egygólos előnnyel vonulhattak a zöld-fehérek.

Simut Mario Lucas állt be az 57. percben, és rögtön egy remekül felépített akcióban volt részes, aminek a végén Rácz Barnabás került nagy helyzetbe, ám egy védőről mellé pattant a lövés. Így az első szögletét végezhette el a Haladás: Rácz tekerése a védők között pattogott, majd Molnár Rajmund csapott le rá és lőtt 6 méterről a bal alsóba, 2–0. Négy perc alatt – szintén sarokrúgás után – szépített a Siófok. A kék-sárgáknál becserélték Volter Patrikot, és hamar egyenlítettek is a vendégek. Jó egy percig a 16-osunk környékén pattogott a labda, majd Horváth Péter talált a kapunkba, 2–2.

A kétgólos előny tehát hamar semmivé vált. Doktorics Áron is érkezett a szombathelyiekhez a hajrára. Volt lehetősége mindkét csapatnak a győztes találatot bevinni, ám ezekből nem lett gól, így második 2023-as hazai találkozóján sem tudott nyerni a Haladás.