„Kalapemelés” Döntetlen NB 2-ben a Szigetszentmiklós ellen,sok újonccal.Öt 1996-os játékos a kezdõ csapatban !(fotó:Jancsó András)

A mérkõzés utáni edzõi nyilatkozat:

„Ez a hétvége a szombathelyi futball ünnepe volt, az elsõ csapat fiatal játékosai a Szusza Ferenc stadionban játszhattak, és gyõztesen hagyták el a játékteret. Ma pedig az Illés Akadémia fiataljai remek teljesítményt nyújtva értékes döntetlent értek el. Meggyõzõdésem, hosszú idõre biztosítva lesz Szombathely utánpótlása. Köszönet azoknak, akik elkezdték ezt a munkát és azoknak is, akik ma is dolgoznak „- mondta Kuttor Attila.

Tudósítás a hivatalos honlapról ITT .

 

A hetedik helyen álló Pest megyeiek egyenes ágon már nem maradhatnak bent az NB II-ben, viszont az osztályozós helyek valamelyikére jó esélyük van. A 10. Haladás II. számára nincs tétje a találkozónak, ugyanakkor az elmúlt hetek döcögõsebb teljesítményét egy szép gyõzelemmel feledtethetnék a zöld-fehérek. Ráadásul ez lesz a vasiak utolsó hazai NB II-es bajnokija.
 
– Tavasszal jól rajtoltak a szigetszentmiklósiak, ám azóta visszacsúsztak – mondta Kuttor Attila, a Haladás II. egyik edzõje, aki az U19-es gárdával Hollandiában tartózkodó Tóth Lászlót helyettesíti. – Minden pontra égetõen szükségük van, nyilván nyerni akarnak ellenünk. Mi azonban kizárólag saját magunkkal foglalkozunk. Nem vagyunk könnyû helyzetben, mert az U19-es csapatunk  kiegészülve a legtehetségesebb U18-as és U17-es játékosokkal  hollandiai tornán vesz részt. És azt sem tudjuk még, hogy az NB I-es csapattól kiket kapunk vissza. Sebaj, elõlépnek az U17-es játékosok, megmutathatják mit tudnak, tele vagyunk korosztályos válogatott játékosokkal. Felszabadult játékot várok és azt, hogy fiataljaink ne ijedjenek meg az ellenfél rutinos játékosaitól.
 
– Mi lehet az oka, hogy a meccsek elején rendre hátrányba kerülnek?
– Érdekes kérdés, de természetesen sokat gondolkodtunk a válaszon. Arra jutottunk, hogy az NB I-bõl visszajátszóknak kell egy kis idõ a meccseken, mire átállnak az NB II. légkörére. Egész héten ugyanis arra készülnek, hogy az elsõ csapatban futballoznak, így aztán nehezebben „indulnak be” a meccseken. Aztán sok fiatal van a csapatunkban, akik korukból adódóan hibáznak, és ezt ebben az osztályban egybõl megbüntetik. Nekik nem száz, hanem százhúsz százalékosan kell koncentrálniuk. A szombati meccsen Fider és Vlasicssérülés miatt nem léphet pályára.
 
Balogh Gyula technikai vezetõtõl megtudtuk, hogy Kuttor Attila a Dombó, Megyeri, Bedi, Jagodics M.,  Szeles, Milkó, Hanzl, Kulcsár, GyõrffyBuksits, Fábián, Szakály,  Jancsó, Tóth M., Bölcsföldi, TihanyiTörök keretbõl jelöli ki a kezdõtizenegyet.