Jól alkalmazták a gyerekek az edzésen tanultakat

Jól alkalmazták a gyerekek az edzésen tanultakat

Nemzetközi tornán szerepelt az Illés Akadémia U8.

Első alkalommal rendezték meg a Bene Ferenc Emléktornát Budapesten, melyre az Illés Akadémia U8-as korosztálya is meghívást kapott. Pados József a Fazekas Benedict, Francsics Máté, Gyöngyösi Ruben, Horváth Ábel, Kárász Miron, Könye Gergő, Nagy-Szabó Benett Péter, Gyulovics Milán, Majoros Márk összetételű keretet vitte magával.

A csoporttalálkozók során az Angyalföldi Sportiskola ellen 2–0-ra győztünk, majd a kisvárdaiaktól ugyanilyen arányban kikaptunk. A csoport harmadik találkozóján a Salgótarjáni BTC-t 5–1-re vertük meg. A negyeddöntőben jobb volt a Dunaszerdahely (0–3), így az 5-8. helyért folytathattuk a küzdelmeket. Ismét összefutottunk a keleti végekről érkezett Várdával, ezúttal 3–1-es vereséget szenvedtünk. Az utolsó meccsen az Ikarus BSE csapatát 2–1-re győztük le, így a 7. helyen zártuk a tornát.

Nagyon jól kezdtük a tornát. Sajnos a második mérkőzésen a szerencse nem volt velünk: rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de nem sikerült gólt szereznünk. A harmadik meccsen minden tekintetben jobbak voltunk az ellenfélnél. A kiesés szakaszban a dunaszerdahelyiek ellen nagyon jól kezdtünk, ám sajnos ismét kimaradtak a helyzetek. Miután pedig az ellenfél megszerezte a vezetést nem játszottunk jól. A kis-elődöntőben megint találkoztunk a Várda ellen, ahol a nap leggyengébb játékát nyújtottuk. A 7. helyért lejátszott találkozón újfent jobban futballoztunk és összességében megérdemelten nyertünk. Az egész tornán nagyon jól jutottunk el a támadó zónánkig, ahol sokszor rossz döntést hoztak a gyerekek vagy erőtlenek voltak a lövéseink. Labdakihozatalunk és letámadásunk is nagyon tetszett az összes mérkőzésen. Látszik a fejlődés a gyerekeken és jól alkalmazzák az edzéseken tanultakat. Mindenki előtt le a kalappal a hosszú út ellenére is a maximumot hozták ki magukból. Hujber Gábor kollégámnak köszönöm az egész napos segítséget

– mondta Pados József a torna után.