Jobbnak bizonyult a pozsonyi csapat mindkét korosztályban

Jobbnak bizonyult a pozsonyi csapat mindkét korosztályban

Az U13-as és az U12-es együttesünk is Pozsonyban járt vasárnap, ahol a helyi Slovannal játszottak edzőmérkőzéseket Takács Csaba irányításával.

Slovan U12 – Illés Akadémia U12 6–3 (4–2)

Illés Aka. U12.: Őri Krisztofer – Kálócz Dávid, Kelemen Mirkó, Molnár Levente – Söptei Bálint, Meskó Márk – Németh Bence, Virágh Ádám, Hende Dániel. Csere: Bosits Botond, Klement Dávid, Hideg Botond, Horváth Valentin. Edző: Takács Csaba

Gólszerző: Söptei, Németh B., Horváth V.

Takács Csaba így értékelt a mérkőzés után:

Fizikálisan erős játékosokból álló ellenféllel találkoztunk a pozsonyi edzőmérkőzésen.  A játékvezető engedte a kemény játékot, ami nem a mi malmunkra hajtotta a vizet. Játékunk elég hullámzó volt, hol ügyesen, kreatívan, sok helyzetet kialakítva, hol kapkodva, sok hibával játszottunk. Helyzetkihasználásunk nagyon gyengére sikeredett, ha helyzeteink töredékét értékesítjük, akkor a mérkőzés végkimenetele pozitívan alakulhatott volna. A csapat védekezése kisebb hibákon kívül jó volt, kidolgozott helyzetekből nem kaptunk gólt. A pontrúgások levédekezésével viszont hadilábon álltunk, három gólt is kaptunk belőle, illetve az egyéni hibákból is rúgattunk gólt ellenfelünk támadóival. A foci örök törvénye ismét beigazolódott, a kimaradt helyzetek ismét megbosszulták magukat.

Slovan U13 – Illés Akadémia U13 3–0 (0–0)

Illés Aka. U13.: Tama Máté – Abért Barna, Blum Barnabás, Szijjártó Áron, Pál Levente – Bene Dániel, Palkó Áron, Vert Bence – Tóth Erik, Szijjártó Ábel, Szabó Bence. Cserék: Pfeifer Noel (K), Zancsics Dávid, Tóth Barnabás.

Takács Csaba eképpen vélekedett a felkészülési mérkőzés másnapján.

Az elmúlt hetekhez hasonlóan sérülések és betegségek miatt a csapat ismét szűkös kerettel utazott Pozsonyba a Slovan elleni edzőmérkőzésre. A kevés cserelehetőségnek a mérkőzés végére volt jelentősége. Nagyon intenzív, jó iramú mérkőzést játszottunk egy szervezett, agresszív csapat ellen. Az első félidei teljesítményünk jól nézett ki, szinte a játék minden elemében ellenfelünk fölé nőttünk. Kreatívan, kombinatívan játszottunk, és ha kulcspasszaink pontosabbak és akkor gólokat lőhettünk volna. Negatívum, hogy jó mezőnyjátékunk ellenére kevés helyzetet tudtunk kialakítani, Védekezésünk nagyon egyben volt, ellenfelünk nem nagyon tudott a kapunk elé kerülni. A második félidő közepétől a hosszabb kispaddal rendelkező hazaiak felőröltek minket és három átlövésgóllal megnyerték a mérkőzést. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy két gólos hátránynál hatalmas ziccereket hibáztunk, akár ki is egyenlíthettünk volna, de az ellenfél kapusa bravúrral védett minkét esetben. Összességében hasznos edzőmérkőzést játszottunk, erre lehet építeni.