Jagodics Márk fejesgólja három pontot ért

Jagodics Márk fejesgólja három pontot ért

Hazai pályán gyűjtötte be a győzelmet a Haladás.

Már a 23. fordulót tartották a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es kiírásában: a szombathelyiek a Budapest Honvéd gárdáját látták vendégül. Alekszandar Jovics a „Győztes csapaton ne változtass!”-elvét alkalmazva ugyanazt a 11-et küldte ki kezdőcsapatként, mint akikkel elkezdődött a múlt heti Tiszakécske elleni találkozó. A Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Bolla – Erdei – Horváth R., Rácz, Szakály, Csernik – Pintér összeállítás azt jelentette, hogy az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Bolla Gergő, Horváth Rajmund, Rácz Barnabás és Szakály Attila kezdett, míg a kispadon – mások mellett – Kostyák Rajmund, Mohos Barnabás, Frák Marcell, Horváth Arnold, Jancsó András és Szvoboda Dániel várt bevetésre.

A zöld-fehérek fölényéről szólt az első játékrész. A 7. percben Csernik Kornél húzott befelé a bal szélről, lövése a rövid oldali kapufa tövéről mellé pattant. Nem sokkal később Rácz Barnabás léc alá tartó lövését fogta meg Tujvel. A 31. percben Nyíri Vince 24 méteres szabadrúgását szedte ki a bal felső elöl a kispesti kapus. Két perc múlva ő is tehetetlen volt: Erdei Carlo szabadrúgása után Jagodics Márk 6 méterről a bal alsóba fejelt. A 43. percben Nyíri Vince játszotta meg Pintér Filipet, aki fölé-mellé bombázott.

A második félidő is Hali-helyzetekről, és nagy Tujvel-védesekről szólt. Az 53. percben Nyíri Vince átadása után Horváth Rajmund löketét szedte ki a léc alól, 8 perc múlva pedig Csernik Kornél kísérleténél hárított nagyot. Ezt követte a legígéretesebb kispesti lehetőség, ám Pálfi Donát lábbal stoppolta le Kerezsi Zalán lövését. A 69. percben egy újabb remek jobb oldali akció végén Horváth Rajmund pörgetett kapura, ám ezúttal is Tujvel Tomás volt a végállomás. Mohos Barnabás bő 20 percet kapott a mérkőzésen, amelyet a Haladás 1–0-ra nyert meg és a zöld-fehérek feljöttek a 9. pozícióba.