Itthon tartottuk a három bajnoki pontot

Itthon tartottuk a három bajnoki pontot

Magabiztosan, helyenként tetszetősen játszott Horváth András és Fazekas Norbert együttese.

Illés Akadémia U19 – Tarpa SC U19 3–0 (2–0)
Illés Aka. U19: Kostyák R. – Kopácsi B., Stefanich, Losontin, Csörnyei – Bonyhárd, Bolla B., Mozsár (Bonchis, 30.) – Udvardi, Katona (Pruska, 46.), Szvoboda (Stifter, 60.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Bonyhárd (15., 1–0), Zsédely (40., 2–0), Stefanich (60., 3–0)

A lehető legmesszebbről érkező ellenfellél, a Tarpa SC-vel mérkőzött meg az Illés Akadémia U19 a bajnokság 16. fordulójában. A zöld-fehérek a 8., míg a beregiek a 12. helyről várták a találkozót.

Mindkét szélen alakítottunk ki helyzeteket a meccs első időszakában. A 6. percben Bolla Bálint átadásával Szvoboda Dániel lépett meg a bal szélen, ám egy kicsit hosszan tolta meg a labdát, így azt a vendégkapus felszedte előle. Aztán egy középen indított akcióból sikerült a vezetést megszerezni a 15. percben. Bolla Bálint rázta le ellenfelét, majd remek ütemben ugratta ki a centerposztra bemozgó Bonyhárd Attilát, aki a rárontó kapus mellett jobbal a jobb sarokba továbbított, 1–0. A 40. percben növeltük az előnyünket: egy bal oldali támadás végén Csörnyei Zsombor játszotta magát tisztára, a középre adott labdát laposan kivágták a tarpaiak, amit a 16-os vonalán álló Zsédely Bence egyből a bal alsóba küldött, 2–0!

A második játékrész első negyedóráját is góllal zártuk le! Egy jobb oldali szögletvariáció után Szvoboda Dániel emelt középre, ahol Stefanich Mirkó emelkedett a legmagasabbra és bólintott három lépésről a kapu jobb felébe, 3–0! Egy kavarodás utáni lövésnél, illetve egy kiugratást követő ziccernél is nagyot védett Kostyák Rajmund. Sőt, az utolsó előtti percben egy szabadrúgás-variáció után robinzonáddal szedte ki a labdát a bal felső sarok elöl! A mieink teljesen megérdemelten tartották itthon a három bajnoki pontot.

A mérkőzés elejétől lehetett a srácokon érezni, hogy teljes odaadással vetik bele magukat az összecsapásba. Hamar megszereztük a vezetést, ami meg is nyugtatott bennünket és magabiztosságot is jelentett számunkra. Helyenként jól játszottunk és növelni tudtuk az előnyünket még az első játékrészben. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést

– értékelt Horváth András.