Itthon maradt a Szarka Zoltán Emléktorna díszes serlege

Itthon maradt a Szarka Zoltán Emléktorna díszes serlege

Az Illés Akadémia nyerte meg az U12-esek számára kiírt nemzetközi tornát.

Még 2023-ban indította újra nyárnyitó nemzetközi tornáit az Illés Akadémia. Az U12-esek számára megrendezett Szarka Zoltán Emléktornára öt országból 16 csapat kapott meghívót. A résztvevőket négycsapatos csoportokba sorsoltuk, majd innen az első kettő az aranyágon, a 3-4. helyezettek pedig az ezüstágon folytathatták. A természeti erők komoly kihívást jelentettek: a torna előtti éjjel leszakadt egy havi csapadékmennyiség miatt az Ausztriából és Szlovéniából érkezőkkel folyamatosan kapcsolatban voltak a szervezők, hiszen az árvíz okozta útlezárások miatt késésben voltak. Két találkozót rendeztünk meg így a csoportkör végén, azaz a tervezett időpontban el tudott kezdődni az emléktorna. Amelyen az Illés Akadémia játékterei tökéletesre vizsgáztak: az óriási mennyiségű csapadékot remekül elvezették a pályák, így kifogástalan körülmények között futballozhattak a résztvevők.

A tornát az Illés Akadémia U12 nyerte meg, megelőzve az Őrvidéki Tartományi Válogatottat (Burgenland Auswahl) és az MTK Budapest csapatát, míg az ezüstágon az Ikarus BSE végzett az élen, így összességében ők zártak a 9. helyen.

A tornát követően Takács Csaba, az Illés Akadémia pre-akadémiai szekcióvezetője tekintett vissza az eseményre.

Tizenhat csapatot hívtunk meg a 2012-es korosztályból – a kompakt szervezést ezúton is köszönöm! Ez ugyanis nagyban megkönnyítette mindenki felkészülését a tornára, a szakmának tényleg csak a játékosok legjobb formába hozásával kellett foglalkoznia! A szervezők nagy energiát fektettek a tökéletes lebonyolításba: a résztvevők és a nézők-szurkolók visszajelzése is azt mutatta, hogy mindez remekül sikerült! Az U12-eseknek a találkozók háromnegyedpályán zajlottak, így több nagypályás elemet figyelhettünk meg a csapatok játékában. A Tóth Zsolt vezette Illés Akadémia futballjában folyamatosan visszaköszöntek azok a labdarúgó-filozófiai elemek, amelyeket tanítunk a srácoknak. Teljes mértékben elégedett lehetettem a bemutatott produkciójukkal. A szezon zárásaként szerepelt a programunkban ez a saját szervezésű nemzetközi esemény: örömjátékot vártunk és kaptunk is! A döntőben szerzett – tornagyőzelmét érő – gól élményszámba ment! Egy hátulról felépített támadás során szépen történt meg a labdakihozatal. Egy szélen történt bontással tisztára játszottuk a jobb oldalt, onnan érkezett középre a labda, és született meg a fejesgól. A mélységi átadás, a beadás és a kapu elé való érkezés is mind-mind olyan nagypályás elemek voltak, amelyeknek végrehajtását ebben az esetben tökéletesen oldották meg a fiúk! Gratulálok a mieinknek: nagynevű ellenfelekkel szemben is játszottak és győztek! Egy tornát megnyerni mindig nehéz feladat! Ez sikerült nekik, ráadásul kifejezetten jó játék párosult hozzá.