Isten éltessen, Roli!

Isten éltessen, Roli!

Ma ünnepli 16. születésnapját Pataki Roland.

A szombathelyi játékos a Haladás VSE-ben kezdett el védeni 2014-ben, majd két év múlva a Lurkó UFC kötelékébe került. A 2016/2017-es bajnokságban első lett a Lurkóval a megyei bajnokságban: hatszor játszott, ebből négyszer lehúzta a rolót. A következő őszt még a Lurkónál töltötte (10 mérkőzés), majd 2018 telén az Illés Akadémia szerződtette: nálunk hét találkozó jutott neki ebben a szezonban, és egyiken sem kapott gólt! A 2018/2019-es küzdelemsorozatban az U14-esek között már országos szinten mutathatta meg tehetségét: 2018. augusztus 31-én debütált a DVSC-DLA ellen hazai környezetben, csereként állt be. 2018. október 13-án már kezdő volt a Pécsett 1–0-ás vereséggel záró Illés Akadémia U14-es csapatában. A tavasszal félbeszakított előző bajnokságban hatszor szerepelt az U15-ösök között. Az augusztusban indult szezonban hétszer kezdődött vele az U16-os gárda összeállítása.

Kovács László, Roli vezetőedzője így látja a kapus munkáját:

Nagyon jó felépítésű, nagyszerű adottságokkal rendelkező kapus. Az utóbbi időben rengeteget fejlődött, de a lábbal történő játéka még javításra szorul. A koncentrációját is hosszabb időn át kellene magas szinten tartania. Amennyiben a fejlődése töretlen marad, úgy NB-s hálóőr lehet belőle.

Rózsa Dániel, kapusedző is jellemezte a hálóőrt:

Az elmúlt egy évben úgy gondolom, sokat fejlődött. Még most is elég szertelen, mind mozgásban, mind gondolkodásban, de tehetséges és jól használja ki az erősségeit. Koordinációban és lábbal való játékban mindenképpen fejlődnie kell, azonban ehhez megvan benne a megfelelő elkötelezettség és alázat.