Ismét lehetőséget kapott Katona István

Ismét lehetőséget kapott Katona István

Másodszor is pályára lépett az U17-es válogatott spanyolországi túráján akadémiánk támadója, ráadásul most a skótok ellen 1–0-ra megnyert összecsapáson.

Az írek elleni 1–0-s vereséget, valamint 0–0-s döntetlent követően a kifejezetten jó erőket képviselő Skócia elleni derbivel zárta Belvon Attila együttese a San Pedro del Pintarban megtartott edzőtábort. A két korábbi meccs közül Katona Pisti az utóbbin lépett csereként pályára a 63. percben, és ezúttal is a kispadon kezdett akadémistánk. A mieink a mérkőzés első perceitől kezdve agresszív, gólratörő játékkal akarták megzavarni a skótokat és ez a 30. percben vezetést is eredményezett: a Honvéd-MFA támadója, Simon Benedek vette be az ellenfél kapuját. A folytatásban is csapatunk diktálta a tempót, melybe a 68. percben a gólszerző helyére Katona Istvánt jött be. Újabb találat azonban már nem születetett az összecsapáson, így végül 1–0-s győzelemmel tudta zárni spanyolországi edzőtáborozást a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő korosztályos válogatottunk.

A mérkőzés elejétől fogva szerettünk volna dominálni, és az első félidőben ezt sikerült is megvalósítanunk. A feljebb tolt védekezésünk jól működött, sok labdát szereztünk, megakadályoztuk, hogy az ellenfél kibontakozzon. A fölényünk nagyjából hetven percig tartott, majd a hajrában már az skótok direkt labdáit kellett hatástalanítani. Ez sikerült, szervezett és egységes volt az együttes ezen a találkozón. Jó volt látni az edzőtábor során, hogy a csapat napról napra fejlődött az Európa-bajnokságig még két mérkőzésünk van, ezekre jó alapot adhat a most zárult hosszabb összetartás

– nyilatkozta az mlsz.hu érdeklődésére a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.