Indulási jogokról döntött a Haladás Kft. taggyűlése

Indulási jogokról döntött a Haladás Kft. taggyűlése

A június 13-án tartott taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a vármegyei I. osztályú indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NB I-es indulási jogot pedig a Viktória FC.

A tulajdonosok képviseletében Homlok Zsolt; a város részéről dr. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő; az Illés Akadémia részéről Halmai Gábor; a Viktória FC részéről Markó Edina és Kiss Tamás; valamint a szurkolók képviseletében Keringer Zsolt és Kajzinger András voltak jelen.

A taggyűlésen a pénzügyi, gazdasági helyzet megtárgyalása során elhangzott: a társaság továbbra is fizetésképtelen helyzetben van. Mind a játékosok, mind a munkavállalók és szállítók irányába több havi tartozás halmozódott fel.

A tagok között konszenzus alakult ki abban, hogy az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében az indulási jogok átadásra kerüljenek, amennyiben az MLSZ azt jóváhagyja. A tagok közös célja, hogy a Haladás, mint klub, mint közösség továbbra is a szombathelyi értékek sorában maradjon.

Mivel az MLSZ szabályzata szerint nem lehet egy sportszervezetnek ugyanazon osztályban két indulási joga, ezért a taggyűlés kénytelen volt akként dönteni, hogy a két NB III-as indulási jog egyikével nem él, ezen indulási jogát a vármegyei I. osztályú felnőtt bajnokságban érvényesíti.

Így jelenleg a társaságnak a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett versenyrendszerekben három indulási joga van: egy NB I-es felnőtt női indulási jog, egy vármegyei I. osztályú felnőtt férfi indulási jog és egy NB III-as osztályú felnőtt férfi indulási jog.

A taggyűlés úgy döntött, hogy az NB I-es felnőtt női indulási jog a Viktória Futball Club Szombathelynek kerüljön visszaadásra, mivel az indulási jog eredendően is őket illette.

A vármegyei I. osztályú felnőtt férfi indulási jog átruházásához szintén hozzájárultak a tulajdonosok, hiszen az Illés Sport Alapítvány biztosította a bajnokságban való részvétel feltételeit, az Illés Akadémia játékosai játszották le és nyerték meg a bajnokságot.

Az NB III-as indulási jog sorsáról 2024. június 19-én hozhat döntést a Taggyűlés. A Társaság jelenleg jogosult az NB III-as bajnokságba történő nevezésre, amelynek határideje: 2024. június 17.

A tagok szerdáig a továbbiakról a taggyűlésen kívül is folytatják az egyeztetéseket.

A szurkolók teljeskörű tájékoztatása érdekében várhatóan a június 24-i héten ankét összehívásra kerül sor, amelyen a tulajdonosok képviselői részt fognak venni.