Illéses ezüstérem és különdíj a középiskolás leány labdarúgó diákolimpián

Illéses ezüstérem és különdíj a középiskolás leány labdarúgó diákolimpián

U17-es csapatunk kiválósága, Sági Fruzsina lett a torna legjobb mezőnyjátékosa.

Zalaegerszeg adott otthont pünkösd hétvégéjén a V-VI. korcsoportos középiskolás leány labdarúgó diákolimpia országos döntőjének. A megmérettetésen első ízben az Illés Akadémia Gimnázium csapatáért is szoríthattunk.

A húsz résztvevő csapatot négy ötösre osztották, a mieink a Veszprémmel, a Nyíregyházával, a Miskolccal, valamint a Kaposvárral mérkőztek meg a csoportküzdelmek során. Az első találkozón 3–0-ra győztük le a somogyiakat, a Miskolcot pedig 5–1-re múltuk felül. A Veszprémnek kilencszer terheltük meg a hálóját, zárásként pedig egy 4–0-s siker következett a Nyíregyháza ellen.

Jöhetett a keresztjáték, ahol csapatunk a D-jelű kvintett második helyezettjével, a Péccsel találkozott. Öt rúgott gól ellenében egyet sem kaptunk, így aztán ezt a lépcsőfokot is magabiztosan teljesítettük. Némi pihenő után a Szekszárd csapata várt ránk, a menetelés pedig tovább folytatódott: 3–0-s győzelemmel jutottunk a döntőbe.

Itt a szintén igencsak komoly játékerőt képviselő, budapesti Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium együttesével néztünk farkasszemet, a találkozó pedig kiélezett csatát hozott. Ebben a fővárosiak egy góllal jobbnak bizonyultak, így az ő nyakukba került az aranyérem, lányaink pedig a képzeletbeli dobogó második fokára állhattak fel.

A második hely mellé egy különdíjat is bezsebelhettünk, ugyanis a torna legjobb mezőnyjátékosának Sági Fruzsinát választották.

Az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnáziumának és Kollégiumának ezüstérmes csapata: Alasz Hanna, Bukor Zoé, Mesterházy Ivett, Németh Zonga, Sági Fruzsina, Szabó Liliána, Takács Míra, Tóth Bianka. A sorozat korábbi szakaszában Kocsi Petra, Gyócs-Németh Cintia, Kleinert Petra, valamint Müller Zsófia is segítette a csapatot az országos döntőre való kijutásban. Felkészítő testnevelőtanár: Lengyel Miklós.