Idegenben nyertek az U14-esek

Idegenben nyertek az U14-esek

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulóiban az Illés-Haladás U14-es csapata az MTK vendégeként győzött.

U14

MTK Budapest–Illés Akadémia-Haladás 1-3 (1-1). – Budapest, vezette: Bartkó.
Illés-Haladás: Kovács Á. – Koósz, Stefanich, Baranyai (Takács-Földes), Katona (Bonchis), Sinka (László), Varga Á., Király (Karvalics), Fischl, Horváth A. (Horváth B.), Csörnyei. Edző: Tóth Zsolt.

Az első negyedórában az Illés Akadémia kapujához szegezte az MTK-t és számos lehetőségéből egyet kihasznált. A félidő második felében kijött a szorításból a hazai együttes, amely egy bedobás után egyenlített. A második félidő nagy szombathelyi rohamokkal indult, két szép góllal 3-1-re elhúzott a vasi csapat. Ezt követően is nyomás alatt tartotta a hazai kaput az Illés Akadémia, de vagy a kapus vagy a kapufa mentett. A két, támadófutballt felvállaló csapat mérkőzésén helyzetei alapján megérdemelten nyertek Tóth Zsolt tanítványai. G.: Karvalics, Katona, Fischl.

13. forduló, szombat, 13.00: Illés-Haladás–FTC.

U15

MTK Budapest–Illés-Haladás 3-2 (1-2). – Budapest, vezette: Baranyi.

Illés-Haladás: Pataki – Nagy R., Szvoboda, Bolla, Sági, Mozsár, Frák (Bonyhárd), Mayer (Ligeti), Mohos, Nagy Zs. (Varga D.), Udvardi. Edző: Horváth András.

A hazaiak gyorsan vezetést szereztek, amit a jól futballozó vasiak nagy energiákat mozgósítva az első félidőben megfordítottak. A szünet után a fővárosiak kétszer betaláltak és noha az utolsó percben egyenlíthettek volna a vendégek, elhibázták a ziccert. A szombathelyiek mindhárom góljukat oldalról belőtt labdák után, fejesből kapták. A vasiak az első félidőben jól játszottak, a másodikban kicsit elfáradtak. G.: Frák, Sági.

13. forduló, szombat, 11.00: Illés-Haladás–FTC.

U16

Illés-Haladás–Puskás Akadémia 1-3 (0-0). – Szombathely, vezette: Vámosi.

Illés-Haladás: Olasz – Tóth K., Muzsi, Kállai, Vigh, Tama, Borbács (Rózsa), Kovács P. (Domján), Németh Á. (Patakai), Miszori (Kovács A.), Horváth J. (Lórántfy). Edző: Sátori Barnabás.

Az első félidő kiegyenlített játéka után a szombathelyiek jól kezdték a második játékrészt, hamar megszerezték a vezetést. A vendégek minőségi cseréjüknek is köszönhetően azonban gyorsan megfordították az állást, és a harmadik góllal eldöntötték a mérkőzést. G.: Kállai.

11. forduló, szombat, 11.00: Debrecen–Illés-Haladás.

U17

Illés-Haladás–Puskás Akadémia 0-0. – Szombathely, vezette: Kocsis.

Illés-Haladás: Tóth B. – Sulyok D., Dezamits, Szabó B., Baranyai, Iván, Markó, Horváth R. (Palkó), Sipos (Vert), Bunevácz, Sulyok M. (Rosner). Edző: Németh Richárd.

Az első félidőben a hazaiak futballoztak veszélyesebben, több gólszerzési lehetőséget elhibáztak – még tizenegyesből sem sikerült betalálniuk. A második félidőben már nagyobb nyomást gyakorolt a Puskás Akadémia, a vasiak ebben a periódusban kontrákból veszélyeztettek. Összességében a nagyobb helyzeteket a szombathelyiek dolgozták ki, közelebb álltak a győzelemhez a jó erőkből álló Puskás Akadémia ellen.

11. forduló, szombat, 11.00: Debrecen–Illés-Haladás.

U19

ETO FC Győr–Illés-Haladás 2-0 (2-0). – Győr, vezette: Dévényi.

Illés-Haladás: Simon – Bokor, Debreceni, Woth, Doktorics (Vajda), Illés, Molnár T., Balogh F., Schuszter (Csomós), Szecsődi, Tóth M. (Kállai). Edző: Oross Márton.

A rossz minőségű pályán a szombathelyiek előtt a második félidőben adódtak komoly lehetőségek, egy büntetőt is elhibáztak. A hazaiak viszont jobb mentalitással és nagyobb önbizalommal futballoztak – ezek alapján megérdemelten nyertek.

10. forduló, november 20., 11.00: Puskás Akadémia–Illés-Haladás.