Idegenben győzött a Haladás

Idegenben győzött a Haladás

Győrből hozta el a három pontot a vasi együttes.

A nyugat-dunántúli zöld-fehér rangadóra készült a Szombathelyi Haladás, hiszen a vasiak az ETO Parkba látogatottak. Michal Hipp a Verpecz – Simut, Csató, Devecseri, Németh M. – Csilus – Nyíri, Rácz, Derekas, Csernik – Molnár R. tizenegyet küldte pályára. Ez azt jelentette, hogy Simut Mario Lucas, Nyíri Vince és Rácz Barnabás képviselték az Illés Akadémiát, míg a padon Mursits Roland – Mohos Barnabás, Tóth Máté, Doktorics Áron és Horváth Rajmund várt bevetésre. A hazaiaknál Keresztes Krisztiánt a kezdőbe jelölte Tímár Krisztián, míg Kiss Bence a kispadon kezdett.

Az első negyedórában gólt váltottak a felek, úgy, hogy a meccs legelején Csilus Tamás fejesénél a kapufa is kisegítette a hazaiakat. Előbb így is a Hali talált be: Nyíri Vince lépett be a 16-oson belülre két védő szorításában – ezzel kikaparta a gesztenyét Csernik Kornélnak, aki az ötös jobb sarkáról a hosszúba belsőzött, 0–1. Hét perc múlva jött az egyenlítés: a leshatáron lépett ki Vitális és a rövid felső sarokba lőtt, 1–1. Az első félóra végén visszavettük a vezetést: Rácz Barnabás szögletét kivágták a győriek, amit Csernik Kornél 20 méterről kapásból a jobb alsóba lőtte azt vissza, 1–2. És nem zárult le ezzel a Hali-gólok első félidei sorozata! Csilus Tamás a saját húszasán szerzett labdát Rácz Barnabással közösen, majd indította Molnár Rajmundot, aki becsapta a védőit és 16 méterről a jobb alsóba lőtt laposan, 1–3.

A második félidőre jött Kiss Bence, és három perc alatt büntetőt harcolt ki – ezt azonban Verpecz István kiütötte. A hajrára beállt Doktorics Áron, az eredmény azonban nem változott, 3–1-es vasi siker született, így a 2023-as év első győzelmét Győrben aratta a Haladás.