Hullámhegyek, hullámvölgyek váltakozása

Hullámhegyek, hullámvölgyek váltakozása

Negatív és pozitív szériák váltogatták egymást az U15-ös csapatunk bajnoki szereplése során. Németh Richárd tanítványai három vereséggel kezdték a pontvadászatot, azt követően viszont ugyanennyi győzelem következett. Sajnos a zárás ismét fiaskók sorozatából állt. A visszatekintést a felkészülési időszakkal kezdte korosztályunk vezetőedzője.

Egy rendkívül hasznos, edzőmérkőzésekben gazdag nyári felkészülésünk volt, ami határozottan jól sikerült, hisz erős külföldi csapatokkal játszhattunk, akikkel fel tudtuk venni a versenyt.

Miként lehetne értékelni az ezt követő őszi szezont?

A bajnokságban a sorsolásunk nem alakult a legkedvezőbben, ugyanis az első három fordulóban, mint később kiderült, a legerősebb csapatokkal találkoztunk. Ami abszolút pozitív, hogy a vereségek ellenére ezeken a mérkőzéseken is volt lehetőségünk a győzelemre, pontszerzésre. Aztán következett egy győzelmi széria, amiből a DVTK elleni 5–1-es sikerünk volt a legfényesebb, mivel azt idegenben értük el, mégpedig kifejezetten jó játékkal. Ezután ismét jött egy negatív széria, amit sok külső körülmény befolyásolt, de rengeteget tanultunk ebben az időszakban is.

Mi az, ami jól működött a szezon során, és mi volt az, ami hiányérzetet hagyott benned?

Úgy gondolom, hogy taktikailag mindenképpen előreléptünk. Nagy hangsúlyt helyeztünk a stábbal erre a területre, mind az edzéseken, mind a közös videózások alkalmával. Nyilván még van miben fejlődnie a csapatnak ezen a téren is. Főleg védekezésben, ahogy azt a kapott gólok száma is mutatja. Véleményem szerint mentálisan elfáradtunk a végére, ami ebben az életkorban természetes. Viszont a folyamatos fejlődés érdekében ezen javítanunk kell, mivel a jó mentális állapot ennek az egyik alappillére.

Mi a cél a folytatásra nézve?

Feltétlenül fejlődni szeretnénk technikailag, főként a játékhelyzetek minél jobb megoldásában.  Nyilván taktikailag is még előrébb akarunk lépni, mellette a mentális felkészítésre is nagyon oda kell figyelnünk. Ami a bajnokságot illeti, minél jobb helyezés a cél, természetesen a folyamatos fejlődés mellett. Végezetül pedig szeretném megköszönni a közös munkát az egész stábnak, valamint az Illés Akadémia valamennyi dolgozójának, vezetőjének, tagjának.