Horváth Rajmi: gól és gólpassz

Horváth Rajmi: gól és gólpassz

Dorogon győzött a Szombathelyi Haladás, Mayer Gergő ismét pályára lépett.

A Merkantil Bank Liga vasárnapi játéknapján Dorogra látogatott a Szombathelyi Haladás. A vasiak Mursits – Nyíri, Bolla, Devecseri, Doktorics – Horváth R., Zvekanov, Csilus, Rácz – Molnár R., Borvető tizeneggyel kezdtek, azaz az Illés Akadémia egykori növendékei közül Mursits Roland, Nyíri Vince, Bolla Gergő, Doktorics Áron, Horváth Rajmund és Rácz Barnabás kezdett a Haliban. A padon jelenlegi U19-es korosztályunkból Kovács Péter és Mayer Gergő, míg korábbi tanítványaink közül Tóth Máté várt bevetésre.

A meccs első helyzete a hazaiak előtt adódott, sőt, a második is: mindkettőnél óriási bravúrt mutatott be Mursits Roland. Amikor eltelt a félidő fele, két találattal is jelezte a Hali, hogy bizony a három pontért érkeztek a zöld-fehérek. A 26. percben Horváth Rajmund szögletére Borvető Áron érkezett pontosan és 6 méterről fejelt a jobb sarokba, 0–1. Öt perc múlva Rácz Barnabás adott remek labdát Molnár Rajmundnak: a Hali házi gólkirály-jelöltje pedig nem hibázott, 0–2.

Még nem telt el egy óra, amikor harmadik találatát is megszerezte a szombathelyi csapat: a két Rajmund játszott össze, Molnár ugratta ki Horváthot, aki balról, 8 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 0–3. Ekkor már Tóth Máté is játszott nálunk. A 68. percben szépítettek a hazaiak. Az utolsó negyedórára Mayer Gergő is lehetőséget kapott Michal Hipptől. A hajrában a csereként beálló Csernik Kornél is betalált egy egyéni akció után, így a Haladás 4–1-re győzött a Dorogi FC otthonában.

Folytatás szerdán, egy újabb veszélyzónában lévő csapat, a Békéscsaba ellen. A helyszín a Rohonci út lesz.