Hiába Horváth Rajmi gólja, kikapott a Haladás

Hiába Horváth Rajmi gólja, kikapott a Haladás

Szép kombináció után szerzett vezetést a Hali, ám az előny nem tartott sokáig.

Hószállingózás közepette indult útjára a labda Ajkán, ahol a Haladás az utolsó idegenbeli találkozóját játszotta 2023 őszén. A vasiak Pálfi – Nyíri, Ene, Jagodics, Bosnjak – Zvekanov – Horváth R., Csernik, Szakály, Doktorics – Pintér összeállításban futottak ki, azaz az Illés Akadémia egykori növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Horváth Rajmund, Szakály Attila és Doktorics Áron, valamint egyéni képző edzőnk, Bosnjak Predrag volt a kezdő tizenegy tagja. A kispadon – többek mellett – Mohos Barnabás, Simut Mario Lucas, Bolla Gergő, Jancsó András, Szvoboda Dániel és Tarján Patrik várt bevetésre. Az FC Ajkában kezdett Jagodics Bence – Márk testvére – azaz a hazaiaknál is volt egykori Iléses.

Különösebb helyzet nélkül ment le az első félidő: igaz, a hószállingózásból hózápor lett, így az elemekkel is meg kellett küzdeniük a játéktéren lévőknek.

A második félidőben aztán felpörögtek az események. Az 53. percben Doktorics Áron és Horváth Rajmund játszottak össze remekül, ugyanezt folytatták a büntetőterületen belül is, ahol Rajmi 10 méterről a kifutó kapus fölött úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a felső léc alsó lapjáról vágódott a hálóba, 0–1. Sokáig nem tartott a szombathelyi előny, ugyanis egy erősen lesgyanús szituációt követően egyenlített az Ajka. A 69. percben egy bedobás után tudta megfordítani a meccset a Veszprém vármegyei gárda. Cseréltünk: jött Mohos Barnabás, Simut Mario Lucas, illetve a Haladás-mezben 100. bajnoki meccsén pályára lépő Jancsó András is, ám betalálni csak a hazaiak tudtak ebben a periódusban is, így 3–1-re megnyerték a mérkőzést.