Hét válogatottat adott ezen a tavaszon az Illés Akadémia

Hét válogatottat adott ezen a tavaszon az Illés Akadémia

Az U17-es, az U18-as és az U19-es szövetségi edzőktől érkeztek a meghívók.

2022 tavaszán hét játékosunk részére érkezett meghívó a Magyar Labdarúgó-szövetségből. Februárban az U17-es szövetségi edző, Szélesi Zoltán Göndör Alexet hívta be a keretbe, aki mindkét találkozón szerepelt Svájc ellen. Az akkor az elitkörre készülő U19-es válogatottban Bosznia-Hercegovina ellen Pataki Márk kapott szerepet, míg Dánia ellen Horváth Rajmund és Szijjártó Ármin.

Márciusban Grúzia ellen az Oross Márton vezette U18-as csapatban Kállai Zalán és Szijjártó Ármin szerepelt. Ekkor került sorra a magyarországi rendezésű U19-es elitkör, ahol Tímár Krisztián Izrael, Skócia és Törökország elleni is játszatta Simut Mario Lucast, míg Horváth Rajmund Izrael és Skócia ellen meccselt – utóbbi találkozón be is talált.

Az U18-asok Bulgáriával mérkőztek meg kétszer is áprilisban – ekkor mutatkozott be a nemzeti csapatban Horváth Hunor. Ő is és Kállai Zalán is mindkét találkozón lehetőséget kapott.

Júniusban a skandináv vonallal ismerkedhettek meg az Oross Márton irányította U18-asok. Dánia, Svédország és Finnország ellen Szijjártó Ármin, Kállai Zalán és Horváth Hunor mind a négy összecsapáson játszott.

Az Illés Akadémia játékosai közül 2022 tavaszán az utánpótlás-válogatottakban szerepelt:

Kállai Zalán                       7 mérkőzés (U18)
Szijjártó Ármin                  6 mérkőzés (egyszer U19, ötször U18)
Horváth Hunor                  6 mérkőzés (U18)
Horváth Rajmund             3 mérkőzés (U19)
Simut Mario Lucas           3 mérkőzés (U19)
Göndör Alex                      2 mérkőzés (U17)
Pataki Márk                       1 mérkőzés (U19)