Hazai rendezésű Eb-selejtezőre készül a női U17-es válogatott

Hazai rendezésű Eb-selejtezőre készül a női U17-es válogatott

Dánia ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Gajdóczi Tibor vezette női U17-es válogatott, ahol a csütörtöki játéknapon három akadémistánk is pályára lepett.

Négy napot töltöttünk a lipóti edzőtáborban vasárnaptól csütörtökig. Két fontos felkészülési meccset játszottunk a dánok ellen. Mivel ez volt az utolsó összetartás a novemberi Eb-selejtezők előtt, a fő cél a kezdőcsapat megtalálása volt

– kezdte az értékelést Müller Zsófi, akinek a legtöbb játékperc került a lábába.

A keddi 1–0-s magyar győzelem után érezhetően szeretett volna visszavágni a dán együttes, akik fél óra játékot követően már háromgólos előnyre tettek szert. Ekkor érkezett első csereként Müller Zsófi a pályára.

Nehéz volt ilyen eredmény mellett meccsbe szállni. A feladatom az volt, hogy szervezettebb legyen a középpálya, hogy az emberrel, akit fognom kellet érjek be védekezésnél is, mert ez volt az egyik ok, amiért gólt kaptunk. Nagyon örültem, hogy a meccs további részében nem kaptunk már gólt és hogy sikerült rúgnunk is egyet.

Kocsi Petra a félidőben állt be, míg Csombor Luca a 68. percen jutott szóhoz. Mindhárman magabiztosan szálltak be, jó teljesítménnyel járultak hozzá a csapat játékához. A fordítást követően többször is sikerült megzavarni a vendégek védelmét és a szépítő találat is megszületett. A találkozót végül 3–1-re a dánok nyerték meg, de a második félidő győztesének a mieink mondhatják magukat.

A magyar csapat november 2-13. között Telkiben játssza Eb-selejtező mérkőzéseit, ahol a korántsem könnyű csoportban Belgium, Anglia és Észak-Írország lesznek az ellenfelek.

Az Eb-selejtezőn a fő célunk a további fejlődés, főleg mentalitásban, emellett szeretnénk a legtöbbet kihozni a nem túl könnyű csoportunkból

– nyilatkozta Müller Zsófia.

Sikeres szereplést kívánunk!