Hazai környezetben 1–1 a módi

Hazai környezetben 1–1 a módi

A ZTE után az Ajka gárdájával is 1–1-es döntetlent játszott az NB II-es labdarúgó-bajnokság augusztusi rajtjára készülő Haladás. A szombathelyieknél ezúttal öt egykori akadémistánk kezdett, majd később négy jelenlegi, valamint egy volt növendékünk is pályára lépett.

Németh Szabolcs a Haladás Sportkomplexumban zárt kapuk mögött megrendezett mérkőzésen Tedinisinec – Kállai K., Mocsi, Németh M., Bosnjak – Csilus, Szekér, Kiss B., Doktorics – Délczeg, Tóth M. összetételben küldte pályára csapatát, azaz Kállai Kevin, Szekér Ádám, Kiss Bence, Doktorics Áron és Tóth Milán személyében a vasi zöld-fehérek vezetőedzője öt egykori növendékünknek is bizalmat szavazott.

A mérkőzés első komolyabb helyzete azonban a Haliban második alkalommal szerepet kapó friss igazolás, Délczeg Gergely előtt adódott, ám a támadó életerős lövése egy ajkai védőről szögletre pattant. A 15. percben viszont már egy „illéses” alakításnak tapsolhattunk: Tóth Milán szerzett rendkívül erőszakosan labdát az ellenfél 16-osán belül, majd megcélozta a bal fölső sarkot, de a vendégek cerberusa óriási bravúrral hárítani tudott.  A folytatásban egyértelműen a mieink játszottak fölényben, a Gaál Bálintra és Présinger Ádámra épülő ajkai kontrák nem jelentettek túlságosan nagy veszélyt Tedinisinec Eduard kapujára.

A 36. percben aztán jött a vezető találatunk: Kállai Kevin remek szöktetésével Tóth Milán viharzott el a jobb szélen, majd centerezését követően Délczeg Gergely paskolta közvetlen közelről a lasztit a hálóba, így a félidőben 1–0-ra mentek a mieink.

A szünetben egyet cserélt Németh Szabolcs: a gólszerző helyére azt a Szijjártó Ármint küldte pályára, aki ezt követően 20 percnyi játékidőt kapott.

A mérkőzés előtt a vezetőedzőnk elmondta, hogy a mai mérkőzésen 20 percet kapok. Nagyon örültem, hogy ismét pályára léphettem a felnőttek között. Próbáltam sokat futni ott elől, letámadni és beindulni az üres területekre. Lehetett volna egy-két helyzetem, de a védők rendre odaértek. Összességében megpróbáltam megvalósítani azt, amit a mester kért tőlem. Úgy érzem, hogy egy nagyon nehéz kezdés után a szervezetem kezdi megszokni azt a terhelést, amit a felnőttek között kapok. Nagyon élvezem a munkát a stábbal és a társakkal. Bízom abban, hogy ez még sokáig fog tartani

– fogalmazott lecserélését követően 17 esztendős támadónk.

Szijjártó Árminon kívül a későbbiekben Horváth Rajmund, Tarján Patrik és Dezamits Dominik is szerepet kapott a jelenlegi akadémistáink közül, valamint az egykoron az Illésen pallérozódó Tóth Máté is pályára került. A mérkőzés végül 1–1-es döntetlennel ért véget, ugyanis az Ajka Vizler László 67. percben szerzett fejesgóljával egyenlíteni tudott.