Hazai bemutatkozás gyõzelemmel 96-ban.

Illés-Hévíz 4:0 (2:0)

A mérkõzésrõl…Elõzetesen ennyit.További gondolatok a bõvebben alatt,fotók a képgalériában találhatóak.Visszafogott várakozás és kíváncsiság elõzte meg az új akadémiai korosztály-1996-s- hazai bemuteakozását.Ennek több oka is volt.Ez a korosztály az elsõ melyben meghatározó többséget a Lurkó UFC-bõl átkerülõ játékosok  aják.Az elsõ bajnokin Gyõrõtt ,az Üstökös ellen egy 6:2-s vereséggel kezdtünk,a harmadik ,hogy a Hévíz csapat simán legyõzte a Gyõri csapatot.

Az eredmény számszakilag:4:0.

A kezdõben 3 nem Lurkóból átigazolt játékossal felálló csapat szellemes játékkal és szép akciók után lõtt gólokkal rukkolt elõ hazai pályán.Ami talán problémát jelentett az a helyzetkihasználás volt,hisz több nagy lehetõséget is elpuskáztunk.Az is megmutetkozott,hogy az “idegenbõl érkezett játékosok,-akár kezdõként,akár csereként léptek pályára- minõséget,erõsítést jelentenek és jól illeszkednek be a csapat szerkezetébe.

Az elõzményekrõl:

a gyõri vereség után kiderült,a hazai (Üstökös) ,a kiemelt U 15 -ben szerepló csapatával lépett pályára az elsõ mérkõzésen-a szabályok ezt lehetõvé teszik-mert a Hévíz ellen (amikor kikaptak)már egy teljesen más csapat játszott.

Ezt a más “csapatos”felállást láthattuk az U 19-ben az Ajkától is,aki szintén minden olyan játékost bevetett akit lehetett,hisz Õk sem álltak fel azóta egy mérkõzésen sem olyan erõsen mint Itt Szombathelyen.

Ezt meg kell szokni!Ezeknek a csapatoknak a célja egy-egy  skalp begyújtése,s trófeát most az akadémiás csapatok jelentenek.

Az akadémiákon az egyéniségek megformálása,képzése az elsõdleges,a kiscsapatoknál az eredményesség.

Összegezve:kellemes környezetben,ragyogó napfényben lezajlott elsõ hazai mérkõzés játéka bizakodásra adhat okot.

Bizakodásra és nem elbizakodottságra!