Hatvanadik születésnapját ünnepli Kutasi Csaba

Hatvanadik születésnapját ünnepli Kutasi Csaba

A 2007-es alapítás óta dolgozik az Illés Akadémián a Haladás egykori kapusa.

Április 11-én ünnepli 60. születésnapját az Illés Akadémia kapusedzője, a Szombathelyi Haladás korábbi hálóőre, Kutasi Csaba. Az NB I-ben 1986. április 16-án mutatkozhatott be: a Volán SC vendégeként – kétgólos hátrányból felállva – 2–2-t játszott a Haladás. „A Haladásban Kutasi kitűnően mutatkozott be, a gólokról nem tehet” – kapott pozitív kritikát első meccse után Kutasi Csaba a megyei napilap szakírójától. (Vas Népe, 1986. április 17.) Hat NB I-es szezon alatt 91 alkalommal védte a zöld-fehérek kapuját – legutoljára bajnoki mérkőzésen 1992. június 20-án, amikor hazai környezetben Illés Béla találatával 1–0-ra győztük le az Újpestet.

Az Illés Akadémia 2007-es alapítása óta kapusedzőként dolgozik utánpótlás-nevelő centrumunkban. Az általa kidolgozott szisztéma – amelyet aztán Németh Gábor, Rózsa Dániel, Varga Zoltán és Schimdt Gábor is követnek – működik, hiszen Mursits Roland, Dombó Dávid és Gyurján Márton az NB I-be, Hegyi Kriszitán, Senkó Zsombor, Kiss Ágoston és Tóth Balázs pedig komoly külföldi csapatokhoz kerültek az Illés Akadémiáról.

Ugyan egy ideig Szentes Lázár idején voltam a felnőtt csapat mellett is, de ma már nem vágyom erre. Csak az utánpótlással akarok foglalkozni. Itt az Akadémián szeretném átadni a tudásomat, a tapasztalatomat a növendékeknek

– fogalmazta meg korábban ars poeticáját Kutasi Csaba.

Csabi, Csaba bá’, Isten éltessen sokáig!