Hátrányból fordítva győzték le az U19-es lányok a Puskást

Hátrányból fordítva győzték le az U19-es lányok a Puskást

Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen aratott szép győzelemmel őrizte meg esélyét U19-es csapatunk a legidősebb korosztály akadémiai bajnokságának aranyérmére.

Puskás Akadémia U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 1–2 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. – Németh A., Kránicz V., Pintér T., Szabó F. – Gravencz G. (Szabó L., 46.), Németh M., Csejtei E. (Nagy D., 68.) – Csizmadia Zs. (Novák L., 58.), Csáki E. (Mesterházy I., 75.), Varró V. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Németh A. (39., 1–1), Nagy D. (78., 1–2)

U19-es lányaink a márciusban elhalasztott felcsúti mérkőzés mind a kilencven perce alatt jobban játszottak ellenfelüknél, dominálni tudtak – pedig nem kezdődött számunkra jól a mérkőzés. A 13. percben a finn Elisabeth Grönberg a Puskás Akadémiát juttatta előnyhöz és időbe telt, amíg sikerült egyenlíteni. Az első félidő végéhez közeledve, egy szöglet nyomán, Németh Adél fejesével dolgoztuk le a hátrányunkat, a fordulás után pedig még nagyobb fölényben futballozott az Illés Akadémia-Viktória.

A lányok sok helyzetet alakítottak ki, de a vezetőgól megszerzésének sokáig útját állta Pongrácz Ágnes, a hazaiak remekül védő kapusa. A 75. percben viszont ő is tehetetlen volt, a nem sokkal korábban beállt Nagy Dorottya a kapuba talált: ezzel a góllal – megérdemelten – megszerezte mindhárom pontot a csapatunk.

Valamennyi játékossal elégedett vagyok, látszott, hogy a teljes keret nem csak akarta a győzelmet, de sokat tett is érte. A siker a csapaté, a csapatmunkát dicséri, de külön is ki kell emelnem Németh Adélt, aki nem csak fontos gólt fejelt, gólpasszt is adott, rengeteget futott, extra teljesítményt nyújtott. Gratulálok a lányoknak szép, fontos sikert arattunk

– értékelt Tebeli György.