Három pontot hoztunk a Vasas otthonából

Három pontot hoztunk a Vasas otthonából

Határozottan jó játékot produkálva nyert 1–0-ra a fővárosban U19-es csapatunk. A mieink győzelmének jogosságához egyetlen pillanatra sem fért kétség.

Vasas Kubala Akadémia U19 – Illés Akadémia U19 0–1 (0–1)
Illés Aka. U19.:
Kovács M. – Dezamits, Kozári (Nagy B., 46.), Tóth K., Horváth H. (Kovács P., 78.) – Simut, Szabó B., Horváth B. (Szvoboda, 78.) – Horváth R. (Udvardi, 46.), Kállai Z., Bunevácz (Rosner, 82.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Horváth R. (11., 0–1)

Kifejezetten erős csapattal álltunk fel a Vasas elleni idegenbeli mérkőzésre, ennek köszönhetően pedig Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést. Ennek aztán már a 11. minutumban meg is lett az eredménye: Szabó Bence átadása után Horváth Rajmund lőtt a rövid felső sarokba, 1–0 ide. Ezt követően is akadémistáink maradtak támadásban, de Kállai Zalán, Bunevácz Bence és Horváth Rajmi lehetősége is kimaradt. Ráadásul a játékvezető egy egyértelmű 11-esünket „elfelejtette” befújni, ugyanis nem vette észre, hogy Kállai Zalán ziccerénél a hazaiak játékosa kézzel ért a labdához. Ettől függetlenül is vezetéssel mehettünk a szünetre.

Térfélcserét követően a Vasas ugyan egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt, de így is csak pontrúgásokból tudtak veszélyeztetni az angyalföldiek. Nekünk viszont volt két újabb ziccerünk, de sem Kállai Zalán, sem pedig a csereként pályára lépő Udvardi Ádám nem tudta megduplázni előnyünket. Az 1–0-s győzelmünket viszont nem igen fenyegette veszély, ennek köszönhetően pedig haza is hoztuk a három bajnoki pontot a fővárosból.

Hetek óta minőségi játékot produkálunk még idegenben is. Most Horváth Rajmund és Lucas Simut Mario „visszajátszásával” még erősebbek lettünk. A Vasas ellen mutatott játékot szeretnénk a továbbiakban is hozni. Ma főként támadásban, passzjátékban voltunk erősek. Önbizalommal telve várjuk az újpesti vendégszereplésünket

– értékelt Horváth Rudolf vezetőedző.