Három pontot hozott el Diósgyőrből U17-es csapatunk

Három pontot hozott el Diósgyőrből U17-es csapatunk

Nagy küzdelemben, az „újonc” Tóth Bianka duplájával fordított Győrffy Mátyás csapata.

DVTK U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 1–2 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Kocsi P. – Németh Z., Ceglédi B., Giczi K. (Stadler K., 57.), Simon E. (Bukor Z., 46.) – Kleinert P., Hajdú P., Harangi L. (Csarnai Z., 66.), Nagy B. – Gyócs-Németh C. (Tóth B., 66.), Csombor L. (Hopp K., 90.). Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerző: Tóth B. (73., 1–1; 89., 1–2)

A labdarúgás félig tréfás, félig komoly vicces aforizmái közé tartozik, hogy akkor kell gólt lőni, amikor az ellenfél már nem tud. U17-es csapatunk tökéletesen teljesítette Diósgyőrben, a DVTK elleni találkozón ennek a „feladatot” – a 89. percben szerezte csapatunk a győztes gólt.

Az első játékrészben a hazai csapat játszott eredményesebben, a Magyar Hanna által az első félidő közepén szerzett találatnak köszönhetően a szünetben a DVTK vezetett egy góllal. Akadémistáink azonban nem törődtek bele a hátrányba, a második félidőben jól küzdöttek és akarásuknak meg is lett az eredménye.

A sérüléséből felépült Tóth Bianka – aki bajnoki mérkőzésen most lépett pályára először az Illés Akadémia-Viktória mezében – a 73. percben, hét perccel azután, hogy beállt egyenlített, majd másodpercekkel a mérkőzés lefújása előtt a győztes gólunkat is megszerezte!

Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, de ez tulajdonképpen várható volt. Nagyot küzdöttünk es végül megérdemelten fordítottuk meg a mérkőzést mert a találkozó nagy részében többet tettünk a győzelemért. Örülök Tóth Bianka visszatérésének es szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ebben segítette őt. Igyekszünk az önbizalmunkat a helyére tenni, remélem ez a mérkőzés, a diósgyőri győzelem segített benne. Gratulálok a lányoknak

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.