Három góllal nyert az Illés Akadémia U15

Három góllal nyert az Illés Akadémia U15

Nemzetközi felkészülési meccsen nyertek Sátori Barnabás tanítványai.

Illés Akadémia U15 – NS Mura U15 3–0 (1–0)
Illés Aka. U15: Tama – Abért B., Németh R., Takács D., Erdei – László, Vér, Palkó – Zsiga, Meskó, Liplin. Cserék: Németh B. – Abért O., Bécsy, Pécskai, Vert B., Szabó B., Őri B., Nagy K., Blum, Stumpfel. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Zsiga (34., 1–0), Pécskai (48., 2–0), Takács D. (70., 3–0)

A muraszombatiakkal kialakított rendkívül gyümölcsöző kapcsolatunk által újabb edzőmérkőzésekre érkeztek hozzánk szlovén barátaink. A 8. percben az első lehetőség előttünk adódott: Zsiga Patrik lövése a jobb alsóba tartott volna, de kipiszkálta azt a vendégek kapusa. Egy jobb oldali szabadrúgás után alakította volna ki első helyzetét a fekete-fehér csapat, ám Tama Máté – ha nem is elsőre – de megkaparintotta a játékszert. Mi sajnos belső védő poszton kénytelenek voltunk cserélni negyedóra elteltével. Változatos volt a meccs, aki a középpályán előnyt tudott szerezni, rögtön támadásba dobta a társakat. A 34. percben megszereztük a vezetést: Zsiga Patrik kapott forintos labdát a 16-oson belül, és a rárontó kapus alatt a bal sarokba piszkálta azt, 1–0.

Egy szép kombinációt követően a fordulás után hamar megdupláztuk az előnyünket: Pécskai Levente 15 méterről a bal alsót lőtte ki, 2–0. A 68. percben egy vendégszögletet követően a hosszú saroknál érkező szlovén fiú a felső kapufát találta el. Nem sokkal később eldőlt a mérkőzés: Vert Bence a 16-os sarkánál végzett el a szabadrúgást. A tökéletesen középre ívelt labdára Takács Donát érkezett és 8 méterről a kapu közepébe bólintott, 3–0.

A helyzeteinket jól használtuk ki, így megérdemelten nyertük meg a találkozót, ami remek erőfelmérőnek bizonyult.

Rendkívül hasznos találkozón vagyunk túl: fizikálisan erős, és elsősorban a védekezésre összpontosító ellenféllel játszottunk. Mindez azt jelentette, hogy az NS Mura remekül leképezte a jelenlegi bajnokságban az ellenfeleink zömét. Mi birtokoltuk inkább a labdát: szereztünk gólt akcióból és pontrúgás után is. Talán egy-két szituációban gyorsabban is mehetett volna a labda, de összességében fegyelmezettek voltunk. A sokat gyakorolt elemeket vissza is kaptam. Örülök, hogy mindenkinek megfelelő mennyiségű játékidőt tudtam biztosítani a srácoknak. Külön örülök annak is, hogy ismét kapott gól nélkül hoztuk le a meccset. Fontos a türelem és a gyors labdajáratás, ezt kell tovább fejlesztenünk

– nyilatkozta Sátori Barnabás a mérkőzést követően.