Három akadémista a Haladásban

Füleki Márk, Kiss Tamás és Kiss Bence három évre írt alá a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatához.

Az Illés Akadémia-Haladás három tehetséges fiatal labdarúgója írt alá a napokban hároméves szerzõdést a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es együtteséhez – mindhárman középpályások.

A 15 esztendõs Kiss Tamás, és a szintén 15 éves Füleki Márk, valamint a 16 esztendõs Kiss Bence õsszel az U17-es együttesben futballozott, mindhárman korosztályos válogatottak. A trió a jövõben sem a felnõttcsapattal készül, de néha Halmosiékkal együtt edzenek majd.

Az Illés Akadémia szakmai igazgatóját, Pacsi Bálintot kértük meg, ismertesse, jellemezze a három fiatal eddigi pályafutását.

Kiss Bence

Az U17-es csapat csapatkapitánya ötéves korában Jánosházán ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, Pacsi József nevelõedzõ segítségével. A tõsgyökeres vasi fiú, három éve került az Illés Akadémiára. Szorgalmával, alázatával, kimagasló játékintelligenciájával 2015 õszén beverekedte magát a magyar U17-es válogatott kezdõcsapatába.

Kiss Bence és Illés Béla, a Haladás többségi tulajdonosa, sportigazgatója, az Illés Akadémia alapítója, igazgatója
 
Kiss Tamás
 
A téti születésû játékos ötéves kora óta rúgja a labdát és négy éve került az Illés Akadémiára. Fiatal kora ellenére a szakmai testület egyöntetû véleménye alapján lett 2015-ben az Illés Akadémia legjobb játékosa. A rendkívül gyors ,jobb lábas, kreatív játékos jobbszélsõként és támadó középpályásként képes a legjobb teljesítményre az U17-ben illetve a magyar U16-os válogatott csapat tagjaként.

Kiss Tamás és Pacsi Bálint, az Illés Akadémia szakmai igazgatója
 
Füleki Márk
 

A gyõri születésû játékos óvodás korában ismerkedett meg a játék alapjaival. Két éve került az Illés Akadémiára. A ballábas, játékintelligens középpályás elõkészítõ szerepkörben érzi legjobban magát egy korosztállyal feljebb az U17-es csapatban.Többször volt az utánpótlás válogatottak keretében

Füleki Márk és Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetõ igazgatója