Harmadik hely az országos Nike Cup-on

A harmadik helyen végzett a magyarországi Nike Cupon Illés Akadémia-Haladás U15-ös csapata.

A Nike Cupon összesen közel száz csapat indult. A szombathelyi Illés Akadémia-Haladás együttese a hatcsapatos székesfehérvári regionális döntõt megnyerve került a népligeti, országos fináléba. A fõvárosi döntõbe 12 csapat jutott, az együtteseket négy hármas csoportba sorsolták. Az Illés Akadémia-Haladás az FTC-tõl 1-0-ra kikapott, a Debrecent 1-0-ra megverte. Miután a hajdúságiak 1-0-ra gyõztek a Fradi ellen, így valamennyi csapat eredménye teljesen azonos lett. A rendezõk pénzfeldobással döntöttek a helyezésekrõl, a vasiak másodikként mentek tovább. A nyolc közé jutásért a Kecskemétet 2-0-ra legyõzték, majd a négy közé kerülésért az MTK-t verték 1-0-ra.

Az elõdöntõben viszont a Budapest Honvéd megálljt parancsolt a szombathelyieknek, a kispesti fiatalok 2-0-ra nyertek. A harmadik helyért az FTC-vel mérkõztek Desits Szilárd tanítványai – 3-1-re nyertek, megszerezve ezzel a bronzérmet. A torna legjobb játékosának Kiss Tamást (Illés Akadémia-Haladás) választották.

A viadalt a Budapest Honvéd nyerte, a fõvárosi gárda képviselte hazánkat a koppenhágai döntõbe. A kispestiek itt a kilencedik helyen zártak, az elsõ négy jutott a manchesteri döntõbe.