Halmai Ádám gólja a válogatottban

Halmai Ádám gólja a válogatottban

A Bene Ferenc vezette U18-as válogatott remek játékkal 6-0-ra legyőzte a svéd korosztályos csapatot felkészülési mérkőzésen, Kecskeméten. Az Illés Akadémia-Haladás futballistája Halmai Ádám szerezte az utolsó gólt.

A két csapat a héten másodszor találkozott egymással, a keddi első felvonást a mieink hátrányból felállva a magyarok nyerték 2-1-re. A csütörtöki összecsapásra Bene Ferenc szinte teljes sorcserét hajtott végre a kezdőcsapatban, csak Varju Benedek és Tóth-Gábor Kristóf volt ott a kezdő sípszónál mindkét találkozón.

Magyarország-Svédország 6-0 (3-0)
Magyarország: Ásványi Balázs – Lakatos Benjámin (Huszti András, 46.), Vágó Gábor, Varju Benedek, Körmendi Kevin – Radics Márton, Kocsis Bence – Kapronczai Gergely, Szabó Bálint, Kalafat Álmos (Cipf Dominik, 64.) – Tóth-Gábor Kristóf (Halmai Ádám, 46.)
Gólszerzők: Kalafat 20., 40., Kapronczai 35., Körmendi 48., Szabó 51., Halmai 59.

A meccs első negyedórája nem úgy alakult, ahogyan elterveztük, inkább a svédek akarata érvényesült, és két-három lehetőséget is kialakítottak a kapunk előtt. A 20. percben egy kontra végén Kalafat Álmos góljával vezetést szereztünk, és hamarosan átvettük az irányítást, a szünet előtt Kapronczai Gergely is betalált, Kalafat pedig megszerezte második találatát.

A fordulás után egyértelmű fölényben játszott a magyar csapat, Körmendi Kevin a 48. percben négyre növelte az előnyünket, három perccel később Szabó Bálint már az ötödik gólunkat lőtte. A 6-0-ás végeredményt az 59. percben alakítottuk ki, ekkor Kapronczai beadása után a csereként beállt, korábban gólpasszt is jegyző Halmai Ádám fejelt a hálóba. Az utolsó félórában is veszélyesebben játszottunk ellenfelünknél, további lehetőségeket dolgoztunk ki, teljesen megérdemelt győzelemmel zárta az idényt a csapat.

Az Illés Akadémia-Haladás két futballistája, Tóth-Gábor Kristóf az első, Halmai Ádám a második félidőben játszott. Halmai szerezte a válogatott utolsó találatát.

Forrás: mlsz.hu