Győzött első felkészülési mérkőzésén a Haladás

Győzött első felkészülési mérkőzésén a Haladás

Alekszandar Jovics csapata először mutatta meg magát.

Az Illés Akadémia centerpályája adott otthont a Szombathelyi Haladás első nyári felkészülési találkozójának. A zöld-fehérek a szlovák II. osztályban a 2022/2023-as idényben a nyolcadik helyen végzett Somorja együttesével mérkőztek meg. A vasiak Verpecz – Simut, Csató, Frák, Bolla – Rácz, Szakály, Csernik – Horváth R., Szijjártó – Taipi tizeneggyel futottak ki, azaz U19-eseink közül Frák Marcell kezdett, míg a korábbi akadémiai növendékek közül Simut Mario, Bolla Gergő, Horváth Rajmund, Rácz Barnabás, Szakály Attila és Szijjártó Ármin kapott lehetőséget. Az első félidő jó iramot hozott, ráadásul a mieink magaspresszinget alkalmaztak, így nem igazán tudott kibontakozni az ellenfél. Kisebb lehetőségek adódtak előttünk, miközben a védelem stabilan állt a lábán.

A szünetben teljes sort cserélt a szakmai stáb. Mursits – Nyíri, Jagodics, Csonka, Tarján – Tóth M. – Szvoboda, Jancsó, Schindler, Doktorics – Katona összetételű csapattal folytattuk, azaz Csonka Bonifác kivételével mindenki jelenlegi- vagy korábbi Illés-nevelés volt az együttesben. Abszolút támadólag léptünk fel ebben a játékrészben. Katona István szép mozdulattal kivitelezett lövése alig ment mellé, ám a 61. percben már megszületett 2023 nyarának első Haladás-gólja. Tóth Máté szerzett labdát az ellenfél kapujától húsz méterre. Doktorics–Jancsó–Schindler volt a labda útja, utóbbi beadása után kis szerencsével Jancsó András elé került a labda, aki 12 méterről a bal felsőbe lőtt, 1–0. A 69. percben „Doki” már az assziszt-listára is feliratkozott, passzát Jancsó Bandi zúdította ugyanoda, ahová nem sokkkal korábban, 2–0. A 75. percben egy átemelésből szépítettek a felvidékiek, míg a hajrában Mursits Roland mutatott be egy bravúrt, így a Haladás 2–1-re győzött.

A találkozón Frák Marcell, Szvoboda Dániel és Schindler Olivér első hivatalos mérkőzését játszotta a Szombathelyi Haladásban.