Gyűlnek a műanyagkupakok az Illés Akadémián

Gyűlnek a műanyagkupakok az Illés Akadémián

Tavaly ősz óta sok-sok zsák kupakot gyűjtöttek össze az Illés Akadémia munkatársai és növendékei.

A Lurkó UFC kezdeményezésére az Illés Akadémia női részlegének épülete elé került ki egy zöld gyűjtőszív, ahová folyamatosan érkeznek a műanyag kupakok. A cél az, hogy Farkas Lackó és Gönczi Dominik életminőség-javító készítményének beszerzésére összegyűljön az az 55 millió forint, ami kettejük számára másfél évre elegendő gyógyszer megvásárlását jelenti.

A kupakok gyűjtésével ennek az összegnek az előteremtéséhez kívánunk mi is hozzájárulni. Nemrégiben újabb nagy mennyiségű szállítmány került el az akadémiáról. A sokzsáknyi kupak így nem a kommunális szemétbe jut, hanem egy erre szakosodott cég fizet érte, újrahasznosítja azokat. A feldolgozó által kifizetett összeg pedig gyűlik a számlán a gyógyszer megvásárlására.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy akinek van rá lehetősége, közvetlen adománnyal is tudja támogatni a gyógyszer beszerzését, a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesületének az OTP Banknál vezetett, 11747006-27253373-00000000 számú számlájára való utalással.

Számunkra egyfelől környezettudatosságot jelent a kupakok gyűjtőszívbe dobása, illetve szeretnénk a világ legnépszerűbb sportjának, a labdarúgásnak a ránk rótt társadalmi felelősségvállaló szerepét is betölteni.

Azáltal, hogy  az Illés Akadémia stábtagjai és játékosai, a gimnázium és kollégium nevelői és lakói több helyütt gyűjtik a kupakokat, és azokat a gyűjtőszívben helyezik el, a szolidáris gondolkodást is erősíteni kívánjuk.

Biztatjuk a közelben élőket is, hogy egy-egy patakparti séta során hozzák magukkal az otthon félretett kupakokat – lehet ez üdítős, mosószeres, öblítős; samponos flakon vagy hajbalzsam műanyag kupakja; tejé, majonézé, ketchupé vagy mustáré, tejszínhabé vagy joghurté – és dobják be a zöld szívbe!

Segítsünk továbbra is a Brenner Gimnázium két diákjának!