Gyõztes gól a 92. percben! A legutóbbi forduló eredményei (Fotók+Videó)

Gyõztes gól a 92. percben! A legutóbbi forduló eredményei (Fotók+Videó)

Az utánpótlás-bajnokságok 19. fordulójában az Illés Akadémia U18-es csapata a 92. percben szerzett góllal gyõzött a Kecskemét ellen.

U14., I.osztály, Nyugat

Illés Akadémia – Puskás Akadémia  3-2 (1-2). – Illés Akadémia, vezette: Kártyás.
Gól: Horváth K. (35.), Szabó D. (63), Hertelendi (68).

Illés Akadémia: Vigano 0 (Soós) – Kiss 6, Latyák 6, Vargovics 5, Szalai 5 – Hertelendi 7, Szilágyi 6, Nyári 6 – Burai 6 (Böcskei), Horváth 6, Vinkler 4 (Szabó 6). Edzõk: Németh Szabolcs, Marton Róbert.

Az elsõ 15 percben pontatlanul, kapkodva, sok hibával játszottak a hazaiak a fizikálisan jóval erõsebb vendégcsapat ellen. Ebben az idõszakban megszerezte a vezetést, majd növelte elõnyét a Puskás Akadémia. Ahogy telt az idõ, egyre bátrabban játszva átvették az irányítást a szombathelyiek és a félidõ elõtt sikerült szépíteniük. A második félidõben végig uralva a játékot, óriási lelkesedéssel sikerült megfordítaniuk az eredményt. Összességében a játék képe alapján megérdemelt gyõzelmet aratott az Illés Akadémia. 

A bajnokság állása: 1. Gyõri ETO 51, 3. FTC 44, 3. Illés Akadémia 40 pont. 

 

U15, I. osztály, Nyugat

Illés Akadémia-Puskás Akadémia   1-1 (1-0). – Illés Akadémia, vezette: Tóth R.
 
Gól: Varga K. (32.)

Illés Akadémia: Schener – Bontó, Németh D., Bolla, Tóth Marcell (Auer) – Szakály, Kiss B., Schafer – Horváth M. (Tóth Márton), Varga K., Szalka (Schindler). Edzõk: Bánfalvi Zsolt, Bánfalvi Attila.

A mérkõzés nagy részében döntõ fölényben, agresszívan játszott az Illés Akadémia, szinte végig a fizikai fölényben lévõ Puskás Akadémia térfelén folyt a játék. A felcsútiak sokszor arra rúgták a labdát, amerre álltak. Mintegy 70 percen keresztül nagy tempóban futballoztak a vasiak, akik csupán az utolsó tíz percre fáradtak el. Dicséretükre legyen mondva, a vendégek egyenlítõ találata után az utolsó percben is százszázalékos ziccert dolgozott ki. Az Illés Akadémiában valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott.

A bajnokság állása: 1. FTC 46, 2. Vasas Kubala Akadémia 44, 3. Paks 41…..5. Illés Akadémia 36 pont.

Az U15-ös mérkõzésen a korosztályos válogatott Szakály Benjamin remekül futballozott a Puskás Akadémia ellen. Fotók: Horváth Csaba/vaol.hu

Rövid videó a mérkõzésrõl

U16, I. osztály

Illés Akadémia-Kecskemét 2-2 (1-1). – Illés Akadémia, vezette: Németh.

Gól: Gönczö (2.), Kovács Z. (58.)

Illés Akadémia: Molnár M. 7 – Derdák 5, Nagy I. 5,  Mészáros D. 6, Tóth G. 5 (Szabó Á.) – Kretz 5 (Kismárton 5) Molnár T. 5, Kovács Z. 6 – Mády 5.5 (Sipos) Sály 5 (Tóvizi 5.5) Gönczö 5 (Szenczi). Edzõk: Koller Zoltán, Szenczi Imre.

Nagyon jól indult a mérkõzés a hazaiak számára, mivel már az elsõ percekben sikerült megszerezniük a vezetést. Az elsõ húsz percben a vasiak akarata érvényesült. Ekkor viszont érthetetlen módon visszaesett a teljesítményük, egyénileg és csapatban ugyanazokat a hibákat követték el, mint az elõzõ fordulókban. Bár a Kecskemét játékában nem volt átütõerõ, érett az egyenlítõ góljuk – egy védelmi megingást követõen be is találtak. A második félidõben is volt egy jónak mondható periódusuk a hazaiaknak, amikor ismét elõnybe kerültek. A lefújás elõtt teljesen megérdemelten, újra egyenlített az ellenfél. A játék képe alapján igazságos a döntetlen. A mérkõzésrõl sok mindent elárul, hogy a legjobb osztályzatot az akadémisták kapusa, Molnár Márk kapta. Sajnos nagyon rosszul kezdtük az idényt! Az eddig nyújtott teljesítmény nagyon kevés egy sokkal többre képes korosztálytól!

A bajnokság állása: 1. Magyar Futball Akadémia 44, 2. MTK 44, 3. Gyõr 42…..6. Illés Akadémia 28 pont.

2-2-s döntetlent hozott a Kecskemét elleni U16-os meccs. Képgalériáért klikkeljen a fotóra! Fotó: Ohr Tibor/vaol.hu

 

U17, I. osztály

FTC – Illés Akadémia 7-3 (3-2). – Budapest, Népliget, vezette: Kórodi.

Gól: Kovács Zs 2 (7., 80.), Jordán (14.),

Illés Akadémia: Gyécsek 4 – Könczöl 5. Horváth K. 5, Czingráber 3, Tóth G. 4 – Kõris 4, Molnár T. 4 (Lempeg), Petró 5 (Héra) – Garda 3 (Soós 3)  Kovács Zs. 6 (Markovics), Jordán 4.5 (Mészáros). Edzõk: Csordás Csaba, Szekeres Zoltán.

A szombathelyiek nagyon jól kezdték a meccset, szûk negyedóra alatt már 2-0-ra vezettek. Noha ezt követõen több helyzetet is kidolgoztak – és kihagytak – a vasiak,  érthetetlen módon visszaesett a teljesítményük, és egyéni hibákból sorozatban kapták a gólokat.  Ami kapu felé ment, abból gól született. A ferencvárosiak könyörtelenül megbüntették az akadémisták hibáit.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 49, 2. Magyar Futball Akadémia 35, 3. Debrecen 33…..13. Illés Akadémia 13 pont.

 

U18, I. osztály

Illés Akadémia-Kecskemét 2-1 (1-0). – Illés Akadémia, vezette: Földszin.

Gól: Tihanyi (19.), Szabó D. (92.)

Illés Akadémia: Gyécsek 5  – Gabura 6, Hegedûs 7, Milkó 6, Fodor 6 (Gorácz) – Sarang 7, Dedics 6 (Orovecz 5), Tihanyi 6 – Szabó D. 7, Török 5, Sinanovic 5 (Baksics 5). Edzõ: Farkas Péter.

Végig fölényben futballozott a szombathelyi gárda, amely az utolsó pillanatokban szerezte meg a gyõztes gólt. Teljesen megérdemelten nyertek a vasiak.

A bajnokság állása: 1. Magyar Futball Akadémia 44, 2. Gyõr 34, 3. Puskás Akadémia 32…..6. Illés Akadémia 30 pont.

 

U21, I. osztály

FTC-Illés Akadémia 0-0. Budapest, Népliget, vezette: Bán.

Illés Akadémia: Gyurján M. 6 – Angyal 6, Hirschler 7, Havasi 7, Füredi 6 – Jancsó 6, Halmai 5.5, Rácz 5 (Gyõrffy 6) – Grabant P. 5.5., Bölcsföldi 5.5, Tóth M. 5. Edzõk: Kuttor Attila, Márkus Gábor.

Nagyon jó iramú mérkõzést vívott a két masszív csapat, tipikusan egygólos találkozó volt, kevés helyzettel. A szombathelyieknek picivel több lehetõségük volt a gyõztes gól megszerzésére.

A bajnokság állása: 1. Videoton 34, 2. MTK 33, 3. Bozsik Akadémia 31…..9. Illés Akadémia 25 pont.