Győzött a zárófordulóban az Illés Akadémia U17

Győzött a zárófordulóban az Illés Akadémia U17

Ezzel a negyedik helyen fejezte be a bajnokságot Kovács László és Nagy József csapata.

Illés Akadémia U17 – MTK Budapest U17 3–2 (1–0)
Illés Aka. U17:
Kovács M. – Frák, Halász, Kovács B., Stifter – Nagy B., Mohos (Zsédely, 69.), Bolla (Kopácsi Á., 46.) – Udvardi (Mayer, 29.), Katona (Pruska, 80.), Szvoboda (Horváth A., 46.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Bolla (30., 1–0), Mayer (54., 2–0), Kopácsi Á. (61., 3–0)

Napos, kissé szeles idő fogadta a 2022-es tavaszi idény utolsó akadémiai versenykorosztály-mérkőzésünket, amikor is a Rohonci úton az Illés Akadémia U17 az MTK Budapest együttesével játszott. Számunkra a negyedik helyen megtartása volt a cél: a meccs előtt tudtuk, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, azaz győzelemmel biztosan mi zárunk ebben a pozícióban.

Ismerkedéssel kezdődött a mérkőzés, aztán a támadásokat illetően az MTK volt aktívabb: volt, hogy Kovács Martinnak kellett közbeavatkoznia, volt, hogy egy távoli lövés úgy pattant meg, hogy ő is kővé dermedve nézte, ahogy centikkel elkerüli az a bal kapufát. Félóra elteltével aztán mi szereztük meg a vezetést: az MTK labdakihozatalánál Bolla Bálint szerzett labdát, középen belépett vele a 16-oson belülre, és a rárontó kapus alatt a bal sarokba gurított, 1–0. Két perc múlva nagy lehetősége adódott a kékeknek, ám a 14 méterről leadott lövést Kovács Martin oldalra ütötte ki. Aztán újabb ziccer következett – ez már az MTK kapuja előtt, ám Katona István belsőzését lábbal hárította a vendégek hálóőre.

Az első félidő hajrája aztán a fővárosiaké volt, kétszer is óriási helyzetet alakítottak ki, ám vagy mellé vagy fölé lőtték a labdát. Erre is volt válaszunk: egy lecsorgó labdát Katona István 17 méterről lőtt kapura, ám a budapesti kapus nagy bravúrral szögletre hárított.

A szünetet követően viszonylag hamar sikerült megduplázni az előnyünket: Mohos Barnabás szöglete után röviden szabadítottak fel a vendégek, Mayer Gergő pedig 12 méterről kissé jobbról nagy erővel a kapu jobb sarkába lőtt, 2–0. Három lett közte gyorsan: előbb még egy szabadrúgás utáni fejesnél Halász Martinnak nem volt szerencséje. Úgy találta el a felső kapufát, hogy az felpattant és még egyszer a lécen csattant, ám a 61. percben Mohos Barnabás passzát Kopácsi Áron a 16-os vonaláról nagyszerű mozdulattal húzta vissza a rövidbe, 3–0. Nem sokkal ezután a vendégek részéről Bán Gergő gondolt egyet, és 26 méterről védhetetlen lövést zúdított a kapunk jobb felső sarkába, 3–1. A hajrára fordulva ismét nem tudtunk résen lenni egy Bán-bombánál: ezúttal 19 méterről lőtt nagy erővel a jobb alsóba, 3–2.

A sok-sok helyzetet hozó mérkőzésen mi sáfárkodtunk jobban a lehetőségeinkkel, így itthon tartottuk a három pontot, ezzel pedig a negyedik helyen zártuk az U17-es bajnokságot.

A bajnokság utolsó találkozóján szerettem volna minden kerettagnak játéklehetőséget adni. Bevallom: kissé meglepett minket az MTK ma mutatott stílusa és az ezzel elért játékfölénye. Félidőben ezért játékrendszert változtattunk, és cserékkel variáltunk. Úgy gondolom, hogy 3–0-ig jól mentünk, de ebben a periódusban is érezhető volt az MTK labdabiztossága és működtek az átmeneteik is. A végére két átlövésgóllal feljöttek a vendégek, mi pedig el is fáradtunk, így örömmel konstatáltuk a hármas sípszót

– nyilatkozta Kovács László a mérkőzést követően.