Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Az eddigi Rainbow 6: Siege hazai első osztályú bajnokságok történetének legszorosabb szezonja a mostani.

Az idei MNEB utolsó fordulója előtt még nem volt ismert az első három helyezett sorrendje: ezekért a pozíciókért a WiLD, az SG és az Illés Akadémia Spirit harcolt. Mindez azért különösen fontos, mert az első két helyezett közvetlenül a Final Four-ba jut, azaz a play-in szakaszt nem kell játszaniuk. Ez több okból is nagy előny: kevesebb mérkőzés, több felkészülési idő.

A csapatunk sajnos éppen a legerősebb ellenfelei ellen halasztott szezon közben és mivel kettőt is, ezeket be kellett pótolni: a WiLD és az SG ellen. Sőt, a szezon csúszása miatt az egyik játékosunk nyaralása is közbeszólt, így cserével álltunk fel. Ő nem volt más, mint a Trift, a Spirit játékos-edzője.

A forduló első és utolsó meccsének voltunk mi a szereplői: kapásból az akkori első helyezett, a WiLD Multigaminggel kezdtünk, aki az odavágón sajnos elvertek minket. A mérkőzés számunkra nagyon jól indult, több kört is zsinórban hoztak a srácaink és a jó játéknak, meg az előtte lévő jó taktikai elemzésnek (melyik pálya az ellenfél leggyengébbje) köszönhetően nagy fölénnyel, 7–3-ra húztuk be a mérkőzést.

A nap utolsó ütközete során az SG ellen, (akiké – talán mellettünk – a legerősebb alakulat), ádáz csatát vívtunk az első helyért. Az odavágón ők is elvertek minket, igaz, csak szorosan, hosszabbításban 8–6-ra. A mostani mérkőzés kísértetiesen hasonlított arra, hosszabbításig meneteltünk, viszont a végeredmény fordított lett, azaz 8–6 nekünk! Ezzel a szuper napot végül 5 ponttal zártuk a 6-ból és így a magyar bajnokság ötödik szezonjának alapszakasz-bajnokai lettünk!

A Final Four július 7-8-9-én kerül megrendezésre, melyet a játékosaink a szombathelyi központban, edzőtábor keretein belül fognak lejátszani. Az időzítés tökéletes erre a táborra, hiszen majd július 10-e és 12-e között az európai legmagasabb nyílt liga, az R6 Combine csoportköre kerül lejátszásra, ahol a csapatunk egyedüli magyar bejutóként is érdekelt. (A WiLD is bejutott, de a magyar ötösét, mellyel az MNEB-en játszik egy kivétellel menesztette és így olasz játékosokkal áll fel a versenyen).

A végső TOP 4-es eredmény a Magyar Nemzeti Esport Bajnokság alapszakaszában:

  1. Illés Akadémia Spirit 33 pont
  2. WiLD Multigaming 32 pont
  3. Spirit Gaming, 29 pont
  4. Békéscsabai Esport Egyesület 25 pont.

Reméljük a végső győzelemre is odaérünk! Hajrá IAS!